HomePost ItΒαρδάκης: «Η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση τους απόφτοιτους γεωπονίας»

Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση τους απόφτοιτους γεωπονίας»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τμημάτων γεωπονίας, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή 30 ακόμα βουλευτών, καταθέτοντας Αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κοινή επιστολή των φοιτητών 7 τμημάτων Γεωπονίας της χώρας.

Συγκεκριμένα την επιστολή υπογράφουν ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Γεωπονίας, Ηράκλειο (Πανεπιστήμιο Κρήτης), εκπρόσωποι φοιτητών Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών και Τμήματος Γεωπονίας, Μεσολόγγι (Πανεπιστήμιο Πατρών), ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Γεωπονίας, Άρτα (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, Λάρισα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Επιστήμης Ζωικής παραγωγής, Λάρισα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), εκπρόσωποι Φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας, Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), ο Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας, Φλώρινα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).

«Με τη σχετική επιστολή οι φοιτητές ζητούν να δρομολογηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε στον κατάλογο των παλαιότερων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Γεωπονίας, στους αποφοίτους των οποίων επιτρέπεται η άσκηση του επαγγέλματος του Γεωπόνου, να προστεθούν τα προαναφερθέντα Τμήματα, καθώς οι χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτοί τους δεν γνωρίζουν μετά την περάτωση των σπουδών τους εάν θα γίνουν δεκτοί από Δημόσιους, αλλά και Ιδιωτικούς φορείς, λόγω του συγκεκριμένου αποκλεισμού. Αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση την οποία έχει δεσμευτεί ο Υπουργός να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να δούμε πραγματικά αν ενδιαφέρεται να επιλύσει το πρόβλημα αυτό», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την κατάθεση της κοινοβουλευτικής αναφοράς.

Όπως επισημαίνουν οι φοιτητές, είναι αδιανόητο οι οικογένειές τους να σπαταλούν τεράστια κεφάλαια ώστε να καταφέρουν να αποφοιτήσουν με επιτυχία από τα ιδρύματα που φοιτούν και να μην τους παρέχονται από αυτά τα ανάλογα Επαγγελματικά Δικαιώματα, ώστε οι απόφοιτοι τους να διαλέξουν τον τομέα εργασίας τους.

Δεδομένων των παραπάνω οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή και να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση