HomeHL-9Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός – Οι επιβάτες αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια

Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός – Οι επιβάτες αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μειωμένα δρομολόγια αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας μπήκαν ξανά στις ράγες οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού, 22 ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Το πρώτο, δοκιμαστικό δρομολόγιο ξεκίνησε στις 4.45 το πρωί από τον Σταθμό Λαρίσης με προορισμό τον σταθμό της Οινόης ενώ οι επιβάτες αν και διστακτικοί μετά το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου επέλεξαν τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις τους.

Σήμερα είναι η πρώτη φάση επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου και για αυτό το λόγο στην κυκλοφορία έχουν δοθεί οι γραμμές Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια-Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια-Κάντζα, Αθήνα-Οινόη-Χαλκίδα και ο Προαστιακός της Πάτρας.


Το πλάνο, όπως αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων υπό τον Υπουργό Επικράτειας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη του σιδηρόδρομου τις επόμενες 25 ημέρες, λίγο πριν από το Πάσχα.

Η επαναλειτουργία της κυκλοφορίας των τρένων θα γίνει σε πέντε φάσεις και ανα πέντε ημέρες θα ανοίγει και μια γραμμή υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Από το πρωί, οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού κινούνται με μειωμένη ταχύτητα η οποία δεν ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα την ώρα ενώ στην καμπίνα του τρένου υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί και δύο επόπτες κυκλοφορίας.

Παράλληλα, στους σταθμούς που μέχρι τώρα είχε υπηρεσία ένας σταθμάρχης τοποθετούνται δύο σταθμάρχες.

Από νωρίς, εκατοντάδες επιβάτες βρέθηκαν στις αποβάθρες του Σταθμού Λαρίσης αλλά και των άλλων σταθμών του Προαστιακού δείχνοντας να εμπιστεύονται το τρένο για τις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επέλεξαν να ταξιδέψουν στα πίσω βαγόνια με αποτέλεσμα το πρώτο βαγόνι να είναι σχεδόν άδειο.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την πλευρά των αρμόδιων αρχών, μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης, εκτός του ότι θα εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια, σε κάθε σήραγγα θα κινείται μια αμαξοστοιχία τη φορά.

Στο άμεσο μέλλον θα τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα διαρκούς επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train από σήμερα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων στις παρακάτω γραμμές:

-Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο

-Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς

-‘Ανω Λιόσια- Αεροδρόμιο

-Αεροδρόμιο- ‘Ανω Λιόσια

-‘Ανω Λιόσια- Κάντζα

-Κάντζα- ‘Ανω Λιόσια

-Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα

-Προαστιακός Πάτρας

-Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο

-Διακοφτό- Καλάβρυτα

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση