HomeHL-SportsΓιάννης Πετράκης: «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που εισέπραξα αυτό το συναίσθημα της αγάπης στον ΟΦΗ»

Γιάννης Πετράκης: «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που εισέπραξα αυτό το συναίσθημα της αγάπης στον ΟΦΗ»

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε σε ραδιόφωνο της Κρήτης για το ματς με τον ΟΦΗ, την παρουσία του στον Λεβαδειακό αλλά και την υποδοχή που βίωσε στην επιστροφή του στο Γεντί Κουλέ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ειδικότερα τα όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στον Athletic Radio 104,2:

Για το ότι ΟΦΗ και Λεβαδειακός αναμετρήθηκαν δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες και αν επηρέασε την ομάδα του: Ήξερα μετά το πρώτο παιχνίδι που δεν ήταν καλό για τον ΟΦΗ ότι θα υπήρχε σίγουρα αντίδραση στο επόμενο.

Και για μένα, όπως το είχα στο μυαλό μου θα ήθελα να το αποφύγουμε όμως στην ζωή είναι πράγματα που δεν μπορούμε να τα καθορίσουμε αλλά έρχονται δεδομένα που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

Για το ότι ο Λεβαδειακός κέρδισε 4 βαθμούς από τον ΟΦΗ: Θεωρώ ότι με βάση τα αποτελέσματα ήταν πολύ σημαντικό που καταφέραμε και πήραμε 4 βαθμούς στα δύο παιχνίδια. Όσον αφορά τον ΟΦΗ, ο ένας βαθμός στα δύο παιχνίδια, για μια ομάδα που είναι ψηλότερα στην βαθμολογία δεν μπορεί να είναι καλή η συγκομιδή.

Για το ματς του Σαββάτου: Με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη νοοτροπία και την προσπάθεια των παικτών, υπήρχε αφοσίωση και προσήλωση στο πλάνο ώστε να το υπηρετήσουμε όλοι με εξαίρεση 15 λεπτά περίπου στο δεύτερο ημίχρονο που προήλθε και σε συνδυασμό με την αλλαγή σχηματισμού του ΟΦΗ.

Βλέποντας ξανά το παιχνίδι η αλήθεια είναι πως εμείς είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες για να κερδίσουμε και όλη αυτή η εικόνα μας δίνει αισιοδοξία ώστε όλες οι ομάδες που παίζουμε για τον ίδιο στόχο με την ίδια αυταπάρνηση και θα πρέπει να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση ούτως ώστε στο τέλος να τον πετύχουμε. Και αυτό απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους.

Για την… μάχη της παραμονής: Αλήθεια είναι πως όλα είναι ανοικτά. Αυτό όμως αφορά για όλες τις ομάδες που θα παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια και για μένα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Για αυτό λέω πως το πρωτάθλημα θέλει ετοιμότητα, επαγρύπνηση και να είμαστε στο κόκκινο μέχρι το τέλος προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας.

Για την εικόνα του ΟΦΗ τον τελευταίο μήνα: Θεωρώ ότι αυτήν την στιγμή ως άνθρωπος που αγαπώ τον ΟΦΗ, δεν πρέπει να είμαστε απαξιωτικοί. Καλές και κακές στιγμές υπάρχουν για όλες τις ομάδες σε όλο τον κόσμο. Δεν γίνεται την μια μέρα να είμαστε οι καλύτεροι και την άλλη δεν υπάρχουμε. Όταν ήρθε ο κύριος Νταμπράουσκας ο ΟΦΗ ήταν σε μια κατάσταση που κινδύνευε.

Θεωρητικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή, κατά διαστήματα έπαιζε καλά, σε ένα – δύο παιχνίδια όντως μπορεί να μην είχε την εικόνα που θα ήθελε ο κόσμος αλλά δεν πρέπει να είμαστε απαξιωτικοί. Πιστεύω ότι υπάρχει η αιτία που συμβαίνει αυτό, θα βρεθεί και θα εμφανιστεί η εικόνα που υπήρχε πριν από τα τελευταία παιχνίδια.

Για το 3-4-3 με το οποίο παίζει ο ΟΦΗ: Επειδή στην καριέρα μου έχω παίξει με όλους τους σχηματισμούς, αποκτά αξία όταν γνωρίζεις τα δεδομένα που τον αφορούν και να κάνεις σπουδαία πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Δεν είμαι δογματικός ως προς έναν σχηματισμό, όταν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, προσπαθούμε να βρούμε την αιτία. Σίγουρα υπάρχει μια αιτία, μπορεί να είναι ο σχηματισμός αλλά δεν αποτελεί δόγμα για μένα.

Μπορεί να φταίει κάτι άλλο. Όλα είναι ανοικτά και δεν είναι τυχαίο πως πολλές ομάδες σε ψηλό επίπεδο παίζουν με αυτόν τον σχηματισμό. Ε, δεν είναι κορόιδα αυτές οι ομάδες. Και εμείς παίξαμε κόντρα στον ΟΦΗ με τρεις στόπερ, δεν είναι πανάκεια ότι με αυτόν τον σχηματισμό δεν μπορείς να κάνεις πράγματα.

Για το ότι ο ΟΦΗ απουσιάζει από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας: Ο ΟΦΗ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, άρα ο προσανατολισμός που πρέπει να υπάρχει να είναι προς τα πάνω. Για εμένα το σημαντικότερο είναι ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται σε μια κανονικότητα, πρέπει να σας πω ότι πήγα στο Βαρδινογιάννειο για να κάνουμε προπόνηση και εξεπλάγην το πως το είχα αφήσει το 2013. Όλα αυτά βγάζουν μια υγεία, να μην ξεχνάμε που βρισκόμασταν και που είμαστε. Να καταξιωθείς θέλει χρόνο, μεράκι, δουλειά και για μένα το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Είμαι αισιόδοξος πως ο ΟΦΗ θα βρει τον δρόμο που όλοι θέλουμε.

Για την υποδοχή του κόσμου του ΟΦΗ: Οι στιγμές που μένουν και μας ομορφαίνουν την ζωή και νιώθω πολύ τυχερός για αυτό που βίωσα το Σάββατο και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με έκαναν να νιώσω όπως ένιωσα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που εισέπραξα αυτό το συναίσθημα της αγάπης και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Athletic Radio 104,2

Διαφήμιση
Διαφήμιση