HomeHL-WorldΤι ποινή θα επιβληθεί στις 12χρονες που σκότωσαν τη συμμαθήτριά τους στη Γερμανία

Τι ποινή θα επιβληθεί στις 12χρονες που σκότωσαν τη συμμαθήτριά τους στη Γερμανία

Το ποστ τους μετά το έγκλημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα βίντεο που γυρίστηκε μήνες πριν από τη δολοφονία της Γερμανίδας μαθήτριας δείχνει τη Louise Frisch με μία από τις συμμαθήτριές της που κατηγορούνται για τον εν ψυχρώ θάνατό της.

Η 12χρονη Luise βρέθηκε μαχαιρωμένη πολλές φορές σε απομονωμένη δασική περιοχή, σε ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη Γερμανία, ιδίως όταν έγινε γνωστό ότι οι δράστες ήταν συνομήλικοί της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο κορίτσια ηλικίας 12 και 13 ετών, που, ενώ αρχικά είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη, τελικά ομολόγησαν όταν η αστυνομία διαπίστωσε αντιφάσεις στις ιστορίες τους.

Νέο βίντεο των κοριτσιών μήνες πριν την τραγωδία που έχει σοκάρει τη Γερμανία

Το βίντεο, το οποίο έχει αναδημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χιλιάδες φορές, δείχνει τη Luise και το 13χρονο κορίτσι με αναψυκτικά και φορώντας μάσκες λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού, όταν γυρίστηκε. Και τα τρία κορίτσια ήταν στην ίδια τάξη στο γυμνάσιο Esther Bejarano στο Freudenberg κοντά στην Κολωνία, και σε μια άλλη σοκαριστική ανατροπή περιγράφονται ως «κολλητές φίλες».

Ακόμη ίσως πιο σοκαριστικό είναι ότι η 13χρονη είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο TikTok που έδειχνε την ίδια να χορεύει, λίγες μόλις ώρες μετά την εύρεση του πτώματος της 12χρονης Luise στις 12 Μαρτίου – μία ημέρα αφότου δηλώθηκε η εξαφάνισή της από τους ανήσυχους γονείς της.

Λόγω της ηλικίας των εμπλεκομένων, η αστυνομία και οι εισαγγελείς έχουν δώσει ελάχιστες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, και τα πιθανά κίνητρα που κυκλοφορούν περιλαμβάνουν μια διαφωνία στο TikTok, αντιπαλότητα για ένα αγόρι ή εκδίκηση, καθώς η Luise ισχυρίστηκε πως την εκφόβιζαν στο σχολείο.

Το οικογενειακό υπόβαθρο των δύο κοριτσιών που δολοφόνησαν τη 12χρονη

Και οι δύο ύποπτες -που προέρχονται από μεσοαστικά περιβάλλοντα- και οι οικογένειές τους έχουν μετεγκατασταθεί από τις Αρχές και δεν θα δικαστούν, καθώς είναι κάτω από την ηλικία ποινικής ευθύνης στη Γερμανία (τα 14 έτη).

Ο πατέρας της 12χρονης υπόπτου εργάζεται σε τοπική τράπεζα και είναι ταμίας της μπάντας του χωριού, όπου παίζει σάλπιγγα. Η οικογένεια ζει σε ένα μεγάλο διώροφο σπίτι στα περίχωρα του Freudenberg, και εκεί είχε περάσει η Luise τη νύχτα πριν δολοφονηθεί. Η 12χρονη έμενε εκεί με τους γονείς της, τον παππού της και τα δύο αδέρφια της, και οι γείτονες είναι σοκαρισμένοι από τα τραγικά γεγονότα.

Ένας άνδρας, ο οποίος διατηρεί ένα κοντινό καφέ, δήλωσε στην Daily Mail: «Βλέπαμε το κορίτσι σχεδόν κάθε μέρα. Ήταν σαν κάθε άλλο κορίτσι της ηλικίας της, γλυκιά και αθώα, ή έτσι νομίζαμε. Ερχόταν στην καφετέρια αρκετά τακτικά γιατί έπαιρνε φαγητό για τον εαυτό της και τον παππού της, καθώς οι γονείς της δούλευαν. Η ηλικία όλων όσων εμπλέκονται έχει σοκάρει τους πάντες. Είναι όλοι τους παιδιά. Ποιος ξέρει τι τους κυρίευσε για να κάνουν αυτό που έκαναν. Το να μαχαιρώνεις κάποιον πάνω από 30 φορές είναι φρικτό».

Το άλλο κορίτσι, 13 ετών, ζούσε με τους γονείς της λίγα λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο. Ο πατέρας της λέγεται ότι είναι πυροσβέστης και πιστεύεται πως συμμετείχε στην αναζήτηση της Luise μετά την εξαφάνισή της στις 11 Μαρτίου.

Ποια είναι η ποινή για τα δύο κορίτσια;

Παρόλο που κανένα από τα κορίτσια δεν αντιμετωπίζει ποινική δίωξη, προέκυψε ότι θα μπορούσαν να αναγκαστούν να καταβάλουν αποζημίωση στην οικογένεια της Luise, καθώς το Αστικό Δίκαιο τίθεται σε ισχύ από την ηλικία των 7 ετών «εάν γνώριζαν ότι έκαναν κάτι επιζήμιο».

Οι αποζημιώσεις θα καθοριστούν από αστικό δικαστήριο και θα πρέπει να αρχίσει η αποπληρωμή τους μόλις βρουν δουλειά, ενώ θα μπορούσε να κρατήσει έως και 30 χρόνια μέχρι την εξόφλησή τους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση