HomeΕΛΛΑΔΑΠέθανε ο αδερφός του Κώστα Σημίτη, Σπύρος

Πέθανε ο αδερφός του Κώστα Σημίτη, Σπύρος

Ο Σπύρος Σημίτης πέθανε σε ηλικία 88 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 18 Μαρτίου, σε ηλικία 88 ετών, ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Σπύρος.

Την είδηση έκανε γνωστή το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, με την σχετική ενημέρωση να αναφέρει πως «ο Σπύρος Σημίτης, ο οποίος πέθανε το Σάββατο 18 Μαρτίου, θεωρείτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πατέρας της προστασίας των προσωπικών δεδομένων».

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης έγραψε και εργάστηκε σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς επιτροπές τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

archio-lipsis

Η ίδια ενημέρωση προσθέτει: «Συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας. Διετέλεσε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας πρόεδρος του «Γερμανικού Εθνικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας».

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος και μέλος διεθνών και ευρωπαϊκών επιτροπών για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα».

Τιμητικούς τίτλους του απένειμαν πανεπιστήμια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα είχε εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση