HomePost ItΒαρδάκης: «Καμία προστασία από την κυβέρνηση για τα ακίνητα των σεισμοπλήκτων»

Βαρδάκης: «Καμία προστασία από την κυβέρνηση για τα ακίνητα των σεισμοπλήκτων»

Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την επίσημη απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Τριαντόπουλου, στην πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, σχετικά με τις κατασχέσεις χρηματικών ποσών, αλλά και ακινήτων των σεισμόπληκτων, ο κ. Βαρδάκης δήλωσε:

«Μόλις ενημερωθήκαμε από τον κ. Τριαντόπουλο ότι μετά από επιβεβαίωση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που διενεργεί τις πληρωμές της πρώτης αρωγής, στις εντολές αναφέρεται το ακατάσχετο των ποσών που καταβάλλονται και ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στην οποία εστάλη σχετική επιστολή, ενημέρωσε ότι από την πρώτη έρευνα και επικοινωνία με εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, δεν προέκυψε καταγεγραμμένη στο αρχείο τους περίπτωση κατάσχεσης ποσών πρώτης αρωγής για την στήριξη των πληγέντων συνεπεία του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.

Δηλαδή οι σεισμόπληκτοι που είδαν το ποσό που τους είχε καταβληθεί ως στεγαστική συνδρομή να κάνει φτερά από τους λογαριασμούς τους, το φαντάστηκαν; Ή μήπως ψεύδονται, εφόσον οι τράπεζες λένε ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Σοβαρά τώρα, αυτή είναι η επίσημη απάντηση του αρμόδιου Υπουργού;

Εκεί, ωστόσο, που η οργή ξεχειλίζει, είναι στο σημείο που ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρει ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών χορηγήθηκε αναστολή για χρονικό διάστημα έξι μηνών της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας στους πληγέντες από τον σεισμό, αλλά στο σημείο αυτό δεν προβλέπεται επέκταση της εν λόγω αναστολής, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Αυτή ήταν, λοιπόν, όλη κι όλη η προστασία της κυβέρνησης από τα αρπαχτικά των funds. Έξι μήνες. Πλέον, όπως παραδέχεται χωρίς ίχνος ντροπής ο κ. Τριαντόπουλος, οι σεισμόπληκτοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση, που με την ανοχή και την αδιαφορία της έχει επιτρέψει να ξεκινήσουν ήδη κατασχέσεις στις περιουσίες τους.

Χορτάσαμε από υποσχέσεις, από επικοινωνιακές φιέστες, από ανευθυνότητα και ανικανότητα των επιτελικών αρίστων. Περιμένουμε ο κ. Υπουργός Οικονομικών στην δική του απάντηση να μας ενημερώνει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβεί ώστε να ενεργοποιηθεί πλαίσιο προστασίας των σεισμόπληκτων από τις κατασχέσεις.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε τίποτα λιγότερο. Η υπομονή και η ανοχή τελείωσαν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση