HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Μιμείται την Ελλάδα, βάζει στην ζωή των πολιτών το μήνυμα έκτακτης ανάγκης 112

Βρετανία: Μιμείται την Ελλάδα, βάζει στην ζωή των πολιτών το μήνυμα έκτακτης ανάγκης 112

Η πρώτη επίσημη δοκιμή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βρετανία αποφάσισε να μιμηθεί την Ελλάδα και βάζει κι αυτή στη ζωή των πολιτών το μήνυμα έκτακτης ανάγκης στο κινητό τηλέφωνο το περίφημο δηλαδή, 112.

Η πρώτη επίσημη δοκιμή του μηνύματος 112, που είναι εν ισχύ εδώ και δυο χρόνια στην Ελλάδα θα γίνει πιλοτικά στη Βρετανία το βράδυ της 23ης Απριλίου, οπότε και θα σταλεί σε όλους τους πολίτες το γνωστό μήνυμα με τον ήχο που μοιάζει με συναγερμό και προειδοποιεί για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.

Εκτός από την Ελλάδα ανάλογο σύστημα ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης στο κινητό με μηνύματα όπως το δικό μας 112 έχει χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, και την Ολλανδία.

Σύμφωνα με το BBC, τα μηνύματα θα προέρχονται πάντα μόνο από την κυβέρνηση της Βρετανίας ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και αρχικά θα επικεντρωθούν στα πιο σοβαρά καιρικά φαινόμενα.

Οι αρχές ανέφεραν έχουν δυνατότητα αποστολής μηνύματος έκτακτης ανάγκης 112 στο 90% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας εντός της σχετικής περιοχής. Στον κατάλογο των πιθανών συμβάντων θα μπορούσαν να προστεθούν και τρομοκρατικές συναγερμοί.

Τα μηνύματα θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με την περιοχή που υπάρχει το έκτακτο συμβάν και οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης. Θα αποστέλλονται μόνο όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή και είναι πιθανό να υπάρχουν πολίτες που δεν θα λάβουν ειδοποίηση για μήνες ή χρόνια.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού της Βρετανίας, Ολίβιε Ντόουντεν, δήλωσε στο BBC ότι οι προειδοποιήσεις αποστέλλονται με «πολύ στοχευμένο τρόπο» και εκτός από τη δοκιμή, ελπίζει ότι πολλοί άνθρωποι «δεν θα ξανακούσουν ποτέ την ειδοποίηση».

Οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις του 112 από τις ρυθμίσεις της συσκευής τους. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι λένε ότι οι ειδοποιήσεις θα μπορούσαν να είναι σωτήριες για τη ζωή, συμβουλεύοντας να μην τις απενεργοποιήσουν.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση