HomeHL-9Παύλος Πολάκης: Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από τα «τιτιβίσματα» του βουλευτή Χανίων

Παύλος Πολάκης: Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από τα «τιτιβίσματα» του βουλευτή Χανίων

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά» σχολίασε στέλεχος που μετείχε στη συνεδρίαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως δυσάρεστη έκπληξη εξέλαβαν αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία μετείχαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το περασμένο Σάββατο, τα όσα μεταμεσονύκτια «τιτίβισε» ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλος Πολάκης μετά το πέρας της κομματικής διαδικασίας και πριν καν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του καθοδηγητικού οργάνου, με την οποία σηματοδοτήθηκε η επάνοδός του στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.

Μολονότι τα διαδοχικά περιστατικά «ανυπακοής» του απέναντι στην κομματική γραμμή το τελευταίο χρονικό διάστημα, τον είχαν φέρει στο χείλος της αβύσσου, αρκετά από τα στελέχη του κόμματος που συνηγόρησαν τελικά υπέρ της επιστροφής του, στέκουν τώρα «αμήχανα και απογοητευμένα», όπως περιγράφουν, από τα σχόλια του Βουλευτή Χανίων εναντίον του δημοσιογράφου, Νίκου Χατζηνικολάου, αλλά και του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες στο protothema.gr στέλεχος που μετείχε στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, καθώς ο κ. Πολάκης φέρεται να δεσμεύτηκε ενώπιον των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ότι θα επιδείξει μια διαφορετική συμπεριφορά στο εξής, στη δημόσια σφαίρα. Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέληγε με νόημα πως «η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», νουθεσία που έμεινε επί χάρτου, εκ του αποτελέσματος.

Και αυτό γιατί, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ξημερώματα Κυριακής, δηλαδή λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης προς τον γνωστό δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου πως «Περιμένω. Εδώ είμαι! Ζητήστε συγγνώμη από το λαό για αυτά που κάνετε 13 χρόνια ως «δημοσιογράφοι», όταν ο κ. Χατζηνικολάου σχολίασε για την απόφαση επανόδου του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «ο Πολάκης ζήτησε συγνώμη ΜΟΝΟ από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και να μη χάσει τη βουλευτική ασυλία. Ξέρει ότι έρχονται μηνύσεις και αγωγές για την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών που διέπραξε και την οποία επαναλαμβάνει στην επιστολή του». Τούτων δοθέντων, ο γνωστός δημοσιογράφος προανήγγειλε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, λέγοντας για τον Παύλο Πολάκη πως «θα τα πούμε στη δικαιοσύνη! Αμετανόητος… Προσχηματική συγνώμη για τα μάτια της κομματικής ηγεσίας και για τη βουλευτική ασυλία και αποζημίωση!».

xatzinikolaou1 polakis_1 xatzinikolaou_2

Επιστρέφοντας εκτός από τα ψηφοδέλτια και στα πληκτρολόγια, ο κ. Πολάκης ανταπέδωσε και το σχόλιο του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα ότι «είχα πολλές φορές πει όλο αυτό το διάστημα ότι προσωπικά δεν πιστεύω «ότι ο Τσίπρας θα αφήσει τον Πολάκη… είναι μεταξύ τους όπως το νύχι με το κρέας». Σήμερα απλά ολοκληρώθηκε το θέατρο». «Φτιάξε καλάθι μπακαλιάρου εσύ και βρες δικηγόρους για τότε που θα διευκρινίζουμε τα αδιευκρίνιστα…» ήταν η απάντηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον κ. Γεωργιάδη να επανέρχεται, σχολιάζοντας πως «Μου είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα ότι στην συμφωνία επιστροφής @pavpol2222 [σ.σ. Πολάκη] στον Σύριζα θα του έπαιρναν και τα κινητά, ειδικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες…., τελικά έκανα λάθος οπότε έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη. Κοινώς θα γελάσουμε πολύ με αυτόν…».

Φτιάξε καλάθι μπακαλιάρου εσυ και βρες δικηγόρους για τότε που θα διευκρινίζουμε τα αδιευκρίνιστα …

Κληθείς να σχολιάσει χθες στην ΕΡΤ τον μεταμεσονύκτιο διάλογό του με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε πως «ο άνθρωπος είναι φασίστας, δεν υπάρχει αμφιβολία, γιατί μόνο ένας φασίστας μπορεί να πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να διευκρινίζει δικαστικά ζητήματα».

 «Πνεύμα Τσίπρα στο σώμα Πολάκη»

«Μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη βρίσκεται το πνεύμα του κ.Τσίπρα. Ο Πολακισμός είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κεντρική πολιτική γραμμή. Αν δει κανείς αυτό που αξιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως επιχείρημα για να γίνει ακόμα μία κωλοτούμπα και να δοθεί το συγχωροχάρτι στον κ. Πολάκη. Ο Πολακισμός είναι η αιχμή του δόρατος του Συριζαϊσμού» σχολίασε χθες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταλήγοντας πως «η χθεσινή επιλογή επανένταξης του κ. Πολάκη δείχνει την κατεύθυνση και τον δρόμο που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Ρήξη με την ομαλότητα, την μετριοπάθεια, τη λογική, τον σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας και τους θεσμούς».

«Οι δυνάμεις εκείνες εντός, εκτός & γύρω από το Μαξίμου που στοιχημάτιζαν σε διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τον Παύλο Πολάκη, να ξανακάνουν τους λογαριασμούς τους. Γιατί πλέον όλα τα δεδομένα είναι σε βάρος της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης» σχολίασε από πλευράς της χθες στο Twitter για την υπόθεση Πολάκη, η Ρένα Δούρου.

Τα ρίσκα

Την ίδια ώρα, «η σταλινική Αριστερά έχει παράδοση διαγραφών. Εμείς δεν είμαστε σε αυτή την παράδοση, δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Ευκαιρία τρίτη δεν θα υπάρξει», περιέγραψε χθες στην ΕΡΤ ο Συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Μπίστης, αναφορικά με το σκεπτικό της επανόδου του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών και πρόσθεσε πως «παίρνουμε το ρίσκο υποτροπής. Για αυτό είπα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τρίτη (σ.σ. ευκαιρία)», συμπλήρωσε, ρίσκο το οποίο είχαν αποδεχθεί σιωπηρά τα περισσότερα στελέχη του κόμματος, πριν εγκρίνουν ομόφωνα την επάνοδο του Βουλευτή Χανίων στις εκλογικές λίστες.

Οι απώλειες

Στο τέλος της ημέρας, «όποια απόφαση και να παίρναμε, θα είχε κόστος» εξήγησε στο protothema.gr έτερο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς ο Παύλος Πολάκης απηχεί από την μια ένα μέρος της κομματικής βάσης, αλλά από την άλλη η στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Κέντρο θα μπορούσε να αποτελέσει «ουσιαστική διέξοδο για μια μερίδα αναποφάσιστων ψηφοφόρων»

Στροφή, η οποία τώρα μοιάζει μάλλον θολή, μετά την συμμετοχή του Βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια. Σημειωτέον ότι η Κουμουνδούρου επιχειρούσε -με εντατική προετοιμασία την τελευταία εβδομάδα- να επικεντρώσει τους προβολείς της δημοσιότητας στην σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών, έχοντας αντικαταστήσει στην κοινοβουλευτική εκπροσώπησή της, τον Παύλο Πολάκη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση