HomeHL-WorldΚατάρ: Για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Κατάρ: Για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Ποινικές κατηγορίες απαγγέλλονται σε βάρος του Άλι Σερίφ αλ-Εμάντι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εισαγγελέας στο Κατάρ πρόκειται να απαγγείλει ποινικές κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών της χώρας Άλι Σερίφ αλ-Εμάντι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Εμάντι και αδιευκρίνιστος αριθμός άλλων προσώπων κατηγορούνται για δωροδοκία, κατάχρηση θέσης και εξουσίας, ζημιά στα δημόσια ταμεία και ξέπλυμα χρημάτων, μετέδωσε το πρακτορείο Qatar News Agency (QNA).

Θυμίζεται ότι ο Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2021 για κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος και απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

Μετά τη γνωστοποίηση του σκανδάλου ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι είχε απαλλάξει τον Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι από τα καθήκοντά του ως υπουργός Οικονομικών το οποίο ανέθεσε στον Αλί Μπεν Αχμέντ αλ Κουάρι, που τελούσε υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας έως τότε, όπως είχε εξαγγείλει.

Ο  Γενικός Εισαγγελέας είχε διατάξει τη σύλληψη του υπουργού Οικονομικών Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι για να ανακριθεί σχετικά με κατηγορίες που αφορούσαν σε εγκλήματα σχετικά με τον δημόσιο τομέα, κατηγορίες για υπεξαίρεση και κατάχρησης εξουσίας.

Ο αλ Εμάντι ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών το 2013., ενώ εκτελούσε καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Qatar Airways και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Qatar National Bank (QNB), της μεγαλύτερης δανειοδότριας τράπεζας στην Μέση Ανατολή και την Αφρική. Επίσης συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του πανίσχυρου ταμείου κρατικών επενδύσεων, 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, Qatar Investment Authority (QIA).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση