HomePost ItΗ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ

Ανακοίνωση: «Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωση της Η Ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ και ζητά «να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τη ΡΑΑΕΥ που ιδιωτικοποιεί το νερό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στηρίζει την κινητοποίηση που καλούν τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ, Δευτέρα 20/3 στις 12 στη ΔΕΥΑΗ ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την μετονομασία και διεύρυνση της ΡΑΕ, που εισήχθη με διαδικασίες εξπρές και συζητείται ήδη στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί  την «απελευθέρωση» και του νερού κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων και άλλων υποδομών. Δηλαδή, την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα και από εκεί και πέρα η νέα «ανεξάρτητη» αρχή να παίζει τον ρυθμιστικό ρόλο ανάμεσα στους επενδυτές όπως με την Ενέργεια.

Η κυβέρνηση προσχηματικά επικαλείται τα σημερινά προβλήματα στην διαχείριση του νερού από τις ΔΕΥΑ, κρύβοντας συνειδητά τα αίτια, που είναι η ίδια η πολιτική που διαχρονικά έχει υλοποιηθεί από όλες τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές η οποία συνεχίζεται και εντείνεται σήμερα. Κάνει τον ανήξερο ότι για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στις ΔΕΥΑ, δεν φταίει η έλλειψη ρυθμιστικής, δήθεν ανεξάρτητης αρχής, αλλά η συνειδητή απαξίωση των υπηρεσιών, με την έλλειψη προσωπικού και μέσων, που οδηγεί αντικειμενικά τους «ακριβοπληρωμένους» εργολάβους να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερους τομείς των ΔΕΥΑ. Δεν φταίει η έλλειψη ορθής τιμολογιακής πολιτικής αλλά η ίδια η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων που μέσω της ανταποδοτικότητας μεταβιβάζει το αυξημένο κόστος λειτουργίας στα λαϊκά στρώματα μέσω των λογαριασμών.

Γι αυτό και πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός! Να  συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο ούτε η απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση του νερού στην συνείδηση των εργαζομένων και του λαού!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες στις ΔΕΥΑ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Φθηνό, με επάρκεια ελεγμένο και υγιεινό νερό για το λαό.  Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και τα υπόλοιπα χαράτσια, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο νερό και τη διαχείρισή του.
Διαφήμιση
Διαφήμιση