HomeHL-9Νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Κρήτη-Παραμένουν οι βοριάδες

Νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Κρήτη-Παραμένουν οι βοριάδες

Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία-Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φθινοπωρινό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη ενώ φαίνεται πως οι βοριάδες θα παραμείνουν στο νησί.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, με ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα νοτιοανατολικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως.

Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο… προειδοποιεί

Με αφορμή τους σημερινούς ισχυρούς βοριάδες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε οδηγίες για τους πολίτες.

Αναλυτικά οι οδηγίες:

– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά, πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση