HomeΚΡΗΤΗΤην Τετάρτη η κηδεία του Εμμ. Κριαρά – Δημοσία δαπάνη η ταφή του

Την Τετάρτη η κηδεία του Εμμ. Κριαρά – Δημοσία δαπάνη η ταφή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε λαϊκό προσκήνυμα θα τεθεί η σορός του σπουδαίου ακαδημαϊκού της Κρήτης Εμμανουήλ Κριαρά που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να ταφεί την Τετάρτη στις Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων, σύμφωνα με την επιθυμία που είχε ο εκλιπόν.

Ειδικότερα, η νεκρώσιμος ακολουθία του Εμμανουήλ Κριαρά θα ψαλεί  την Τρίτη 26 Αυγούστου, τη δωδεκάτη μεσημβρινή, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Η σορός του θα βρίσκεται στην Εκκλησία από τις 11.00 για προσκύνημα.

Η ταφή του Εμμανουήλ Κριαρά θα γίνει στις Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων την Τετάρτη 27 Αυγούστου, στις 6.30 μ. μ., σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος.

Η σορός του εκλιπόντος θα φθάσει την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, στις 4.30 μ.μ., στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου θα την υποδεχθούν αντιπροσωπία του Δήμου Χανίων, Φορείς, συγγενείς, συμπολίτες, μαθητές και φίλοι του μακαριστού, πλέον, Εμμανουήλ Κριαρά, και θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Στερνών (στις 5.00 μ. μ.) για προσκύνημα και αποχαιρετισμό.

Στις 6.15 έως 6.30 ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Χανίων θα ψάλει εκκλησιαστικά τροπάρια.

Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει ο Αποχαιρετισμός στον Εμμανουήλ Κριαρά από την Εκκλησία, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, Φορείς, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την οικογένεια του.

Στις 7.15 θα γίνει ο ενταφιασμός στον τάφο του, που του έχει παραχωρήσει ο Δήμος Χανίων, στο Κοιμητήριο Στερνών. (Απέχει εκατό μέτρα από τον Ναό της Ευαγγελίστριας. )

Ήταν μεγάλη η επιθυμία του Εμμανουήλ Κριαρά να ταφεί στην Κρήτη και μάλιστα στο Ακρωτήρι.

 

Δεν θα γίνει δημοτικό συμβούλιο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Χανίων, μετατίθεται για την Πέμπτη 28/8/2014, στις 14:00, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 27/8/2014 & ώρα 14:00, λόγω της κηδείας την ίδια ημέρα του Χανιώτη διακεκριμένου ακαδημαϊκού Εμμανουήλ Κριαρά.

Επίσης, για τους ίδιους λόγους μετατίθεται για την Πέμπτη 28/8/2014, στις 16.00,  η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση