HomeHL-TOPΣτα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κανονικά ο Πολάκης -Ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κανονικά ο Πολάκης -Ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα βρίσκεται με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Παύλος Πολάκης.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στην εισήγησή του για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εισήγησής του.

Μετά την επιστολή-«συγγνώμης» του κ. Πολάκη, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο ζητώντας εισβολή στο κράτος με προγραφές δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζιτών, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το παράθυρο επιστροφής.

«Δεν είμαστε κόμμα των διαγραφών και των προγραφών. Αντίθετα, είμαστε κόμμα των εγγραφών. Με ανοιχτές πόρτες, διάφανη λειτουργία, ανοιχτή καρδιά.Αλλά είμαστε κόμμα που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές. Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο», ανέφερε στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η επιστολή του σύντροφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Η επιστολή-«συγγνώμη» του Παύλου Πολάκη

Εχθές, ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να τον αμφισβητήσει.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αστοχία» την εκρηκτική αντίδραση του για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά. «Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στη δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος», ανέφερε.

Σχετικά με την στοχοποίηση προσώπων σε ανάρτησή του, δήλωσε «ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση