HomeHL-9Τέμπη: Βραβεύονται οι νέοι που έσωσαν ζωές-Ανάμεσά τους ο 20χρονος Κρητικός

Τέμπη: Βραβεύονται οι νέοι που έσωσαν ζωές-Ανάμεσά τους ο 20χρονος Κρητικός

Στον σταθμό αιμοδοσίας ο Άγγελος Τσιαμούρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον σταθμό της αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε ο νεαρός φοιτητής του μοιραίου τρένου Intercity, Άγγελος Τσιαμούρας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τι σημαίνει προσφορά ζωής, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της η Αιμοδοσία ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας είναι ένας από τους τρεις νεαρούς που θα του απονεμηθεί το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ ́ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών από την Ακαδημία Αθηνών.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Η Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τρεις νεαρούς που έσωσαν συνεπιβάτες τους

Η Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τρεις νεαρούς του μοιραίου τρένου Intercity, που μετά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, έσωσαν συνεπιβάτες τους μέσα από τα συντρίμμια.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 19:00, μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας, η Πανηγυρική Συνεδρία για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 όπου, μεταξύ άλλων, θα απονεμηθεί το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ ́ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, «στους τρεις νεαρούς και ηρωικούς επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity» Ανδρέα Αλικανιώτη, Μιχάλη Κλάψη και Άγγελο Τσιαμούρα.

Όπως σημειώνει η Ακαδημία Αθηνών, οι τρεις νέοι «επιδεικνύοντας αίσθημα αλτρουισμού και αλληλεγγύης στον ύψιστο βαθμό, παρά το ότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες, προσέτρεξαν αυθορμήτως σε βοήθεια ανήμπορων, πολύ σοβαρότερα τραυματισμένων, συνεπιβατών τους, σώζοντάς τους κυριολεκτικώς τη ζωή κατά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, στις 28 Φεβρουαρίου 2023».

«Διευκρινίζεται ότι στο πρόσωπό τους τιμώνται, αυτονοήτως, και όλοι εκείνοι οι οποίοι έπραξαν αναλόγως, αλλά δεν έγιναν, δυστυχώς, γνωστά τα ονόματά τους, καθώς και όσοι συμμετείχαν στη συγκινητική πάνδημη, επί τόπου, αιμοδοσία υπέρ των πολυτραυματιών λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας, που είχαν άμεση ανάγκη μεγάλων ποσοτήτων αίματος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση