HomeHL-9Με διάγγελμα στο διαδίκτυο προκαλεί για μια ακόμα φορά ο ιερέας Εμμανουήλ Σαρρής

Με διάγγελμα στο διαδίκτυο προκαλεί για μια ακόμα φορά ο ιερέας Εμμανουήλ Σαρρής

Η απόφαση της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμένει αμετακίνητος στην προκλητική του στάση ο ιερέας της ενορίας της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Άνω Καλλιθέα στο Ρέθυμνο.

Παρά το γεγονός ότι του δόθηκε άπλετος χρόνος να επανέλθει στον εκκλησιαστικό δρόμο και να συνεχίσει να κάνει αυτό που απαιτούν οι εκκλησιαστικοί κανόνες, δηλαδή να μνημονεύει τον επίσκοπο Ρεθύμνου κατά τις λειτουργίες του στην ενορία, παρά το γεγονός ότι του δόθηκε το περιθώριο να εξηγήσει με απολογία του την προκλητική του στάση, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια, εντούτοις ακόμα και σήμερα, μία μέρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Προδρόμου με την οποία τίθεται σε αργία, εξακολουθεί το «αντάρτικο»,όπως αναφέρει το goodnet.gr.

Η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξέδωσε χθες απόφαση για την αργία του εν λόγω ιερέα. Σήμερα, ο ίδιος επανέρχεται με βίντεο στο προσωπικό του κανάλι στο youtube και προκλητικά απευθύνεται προς τον Επίσκοπο του Ρεθύμνου λέγοντας του: «Μολών λαβέ! Αν τολμάς, έλα να την πάρεις την Ενορία, Άγιε Μητροπολίτα Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομε Ξενάκη».

Στο επίμαχο βίντεο υποστηρίζει πως … «ο διωγμός του είναι άδικος», πως του «προσάπτουν 15 κατηγορίες», ότι απέρριψαν «την γραπτή του απολογία» και πως «από την Μητρόπολη ζητούν να παραδώσει την ενορία την Δευτέρα 20 Μαρτίου».

Και καλεί τους πιστούς που αντιδρούν στην απόφαση της αργίας να διαμαρτυρηθούν, υπογράφοντας μία επιστολή που θα υπάρχει την προσεχή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ναό, όπου ο ίδιος λέει πως θα τελέσει την τελευταία του λειτουργία. Προαναγγέλλει, δε, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του «ειρηνικά και πολιτισμένα για να υπερασπιστούμε την αλήθεια» και βλασφημεί εξομοιώνοντας σχεδόν τον εαυτό του με τον Χριστό, λέγοντας πως «ο Χριστός διώκεται και όχι ένας παπάς που τόλμησε να πει την αλήθεια και να διαφωτίσει τον κόσμο για όσα γίνονται στην εκκλησιαστική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια και έχουν εξοργίσει τους πιστούς».

Χαρακτηρίζει ουσιαστικά τον ναό «δικό του», υποστηρίζοντας πως «εγώ έχω χτίσει αυτήν την εκκλησία. Εγώ ξεχρέωσα τα χρέη αυτής της ενορίας, εγώ έκανα εράνους, εγώ έκανα σαρανταλείτουργα, εγώ έκανα διάφορες εκδηλώσεις και συγκεντρώναμε χρήματα για να μπορέσει η ενορία αυτή να έχει υπόσταση».

Η απόφαση της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η απόφαση της Μητρόπολης ανέφερε την Πέμπτη:

«Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ανακοινώνει ότι, με την από 14ης Μαρτίου 2023 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, στον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Σαρρή, Εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης, επεβλήθη το διοικητικό μέτρο της προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 του Νόμου 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Γνωστοποιείται ότι οι λειτουργικές ανάγκες του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης θα εξυπηρετούνται προσωρινώς από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση