HomeHL-9Αρνείται ότι έβαλε φωτιά για να αυτοκτονήσει εκείνη και ο σύζυγός της

Αρνείται ότι έβαλε φωτιά για να αυτοκτονήσει εκείνη και ο σύζυγός της

Τι ανέφερε η ηλικιωμένη γυναίκα κατά την απολογία της – Ο όρος των ανακριτικών αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον θάλαμο της κλινικής όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο ΠΑΓΝΗ απολογήθηκε χθες η ηλικιωμένη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παραμένει και ο σύζυγός της, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή. Η κατάσταση της υγείας του ήταν βεβαρημένη, όμως επιδεινώθηκε με την εισπνοή των καπνών, όπως αναφέρεται.

Και οι δύο χρειάστηκε να διακομιστούν στο εφημερεύον νοσοκομείο κατόπιν φωτιάς που ξέσπασε στο σπίτι της οικογένειας και που τελικά αποδόθηκε σε εμπρησμό.

Η ηλικιωμένη βρέθηκε φρουρούμενη και αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινικές διώξεις. Η προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα μέσα στην απόγνωση και στην απελπισία της για την όλη κατάσταση που ζούσε, φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά για να… λυτρωθεί τόσο εκείνη όσο και ο κατάκοιτος σύζυγός της.

Ωστόσο στη διάρκεια της απολογίας της φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σκόπιμα, όπως έχει θεωρηθεί, αλλά από ατύχημα. Υποστήριξε ότι επειδή ο σύζυγος της υπέφερε από πόνους στην πλάτη τα τελευταία 24ωρα, του έκανε βεντούζες και «άρπαξε» το οινόπνευμα. «Κακή στιγμή» το χαρακτήρισε.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, η ηλικιωμένη αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο να παρακολουθείται από ψυχίατρο όταν πια αναρρώσει και πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλεύεται.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Πατρίς» η δικηγόρος της ηλικιωμένης κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη τόνισε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας:  «Η εντολέας μου έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις  ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου και της εισαγγελέως  προς  απόκρουση των κακουργηματικών κατηγοριών της απόπειρας σε ανθρωποκτονία και του εμπρησμού. Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα ανθρώπινο σφάλμα  και ότι η ανάφλεξη οφείλεται στην εσφαλμένη εφαρμογή θεραπευτικής πρακτικής με τη χρήση οινοπνεύματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας η κατηγορούμενη ρωτούσε  για την υγεία του συζύγου της και ζήτησε να επικοινωνήσει με τα τρία παιδιά της. Τόνισε ότι με τον άνδρα της είναι εξήντα χρόνια μαζί και ότι είναι πολύ αγαπημένο ζευγάρι και ψελλίζοντας είπε: «Ήταν η κακιά

ώρα». Τελικώς, μετά από σύμφωνη γνώμη της κας εισαγγελέως, η  κα. ανακρίτρια διέταξε την παρακολούθηση της κατηγορουμένης από ειδικό ψυχικής υγείας, χωρίς να της  επιβάλει προσωρινή κράτηση.

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από  την έκβαση της απολογίας  και η Δικαιοσύνη για άλλη μία φορά έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση