HomeHL-WorldΙταλία: Παραμένει πρώτο με διαφορά το κόμμα της Μελόνι – Άνοδος της κεντροαριστεράς

Ιταλία: Παραμένει πρώτο με διαφορά το κόμμα της Μελόνι – Άνοδος της κεντροαριστεράς

Τα «Αδέλφια της Ιταλίας» συγκεντρώνει το 29,2% των προτιμήσεων και το Δημοκρατικό κόμμα συγκεντρώνει 19,2%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου. Παράλληλα, καταγράφεται άνοδος της κεντροαριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα, τα Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 29,2% των ερωτηθέντων, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με ποσοστό 19,2%. Η διαφορά με το κόμμα της Μελόνι παραμένει μεγάλη αλλά μετά την πρόσφατη εκλογή της Έλι Σλάιν στην ηγεσία των «Δημοκρατικών», η πολιτική αυτή δύναμη το τελευταίο δεκαπενθήμερο αύξησε κατά 2% τα ποσοστά της στα γκάλοπ.

Στην προτίμηση των Ιταλών ακολουθούν το Κίνημα Πέντε Αστέρων με ποσοστό 15,9% της πρόθεσης ψήφου, η Λέγκα με το 9,2% και η Κεντρώα Συμμαχία των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι με το 7,6%. Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται στο 6,9% και τέλος η συμμαχία των Οικολόγων με την Ιταλική Αριστερά στο 3%.

Συνολικά, η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία, σε αυτή τη φάση συγκεντρώνει το 46,2% της πρόθεσης ψήφου, οι κεντροαριστερές δυνάμεις το 24,5% και τα Πέντε Αστέρια το 15,9%.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση