HomeΚΡΗΤΗΣε αργία ο ιερέας που δεν μνημόνευε τον Επίσκοπο Ρεθύμνου και την Ιερά Σύνοδο

Σε αργία ο ιερέας που δεν μνημόνευε τον Επίσκοπο Ρεθύμνου και την Ιερά Σύνοδο

Τι αναφέρει το ανακοινωθέν της Ιερέας Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αργία τέθηκε ο ιερέας του Ρεθύμνου ο οποίος δεν μνημόνευε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το όνομα του Επισκόπου Ρεθύμνου και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Αναλυτικά το σχετικό ανακοινωθέν

«Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ανακοινώνει ότι, με την από 14ης Μαρτίου 2023 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, στον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Σαρρή, Εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης, επεβλήθη το διοικητικό μέτρο της προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 του Νόμου 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Γνωστοποιείται ότι οι λειτουργικές ανάγκες του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης θα εξυπηρετούνται προσωρινώς από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση