HomeHL-WorldTουρκία-εκλογές: Σταθερό προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου στις δημοσκοπήσεις

Tουρκία-εκλογές: Σταθερό προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου στις δημοσκοπήσεις

Στο +5% η διαφορά από τον Ερντογάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σταθερό προβάδισμα έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις δημοσκοπήσεις καθώς συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου.

Σε μια νέα σφυγμομέτρηση της MAK Research ο υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης για την προεδρία συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 47% έναντι 42% του Τούρκου προέδρου.

Ψηφοφόροι του φιλοκουρδικού HDP σχεδόν όλοι οι αναποφάσιστοι

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, καθοριστική θα είναι η ψήφος των υποστηρικτών του φιλοκουρδικού HDP.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Μεχμέτ Αλί Κουλάτ, στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, το 3% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Μουχαρέμ Ιντζέ, του κόμματος Χώρα, εφόσον τελικά θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, ενώ «το υπόλοιπο 8% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι ψηφοφόροι του (φιλο-κουρδικού) HDP. Κοιτάζουν τί σήμα θα δώσει η προεδρία του κόμματος», δήλωσε.

Τέσσερις δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα

Άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Aksoy Research στις 8 Μαρτίου έδινε στον Κιλιτσντάρογλου ένα ποσοστό 55,6% έναντι 44,4% του Ερντογάν. Η ίδια έρευνα έδινε στην εξακομματική «Εθνική Συμμαχία» της αντιπολίτευσης ποσοστό 44,1%, και στο HDP το 10,3%, ενώ στην κυβερνώσα Λαϊκή Συμμαχία του AKP και του MHP 38,2%.

Παρόμοια ήταν και τα ευρήματα σφυγμομέτρησης της ALF Research στις 6 – 7 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κιλιτσντάρογλου, στον οποίο έδινε 55,1% έναντι 44,9% του Ερντογάν. Το μεγαλύτερο προβάδισμα στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 57,1% έδωσε, ωστόσο, έρευνα της Piar Research που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου, ενώ το 42,9% είπαν ότι θα ψηφίσουν τον Ερντογάν.

Τέλος, δημοσκόπηση που διεξήγαγε μια άλλη εταιρεία, η ORC Research, στις 4-6 Μαρτίου, ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κιλιτσντάρογλου, του έδωσε ποσοστό 56,8% και στον Ερντογάν 43,2%.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση