HomeHL1-WorldΘρίλερ στην Μαύρη Θάλασσα: Η Ρωσία διαψεύδει ότι κατέρριψε το αμερικανικό drone

Θρίλερ στην Μαύρη Θάλασσα: Η Ρωσία διαψεύδει ότι κατέρριψε το αμερικανικό drone

Επιμένει το Πεντάγωνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους με το drone MQ-9 Reaper, στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αποχαρακτηρισμένο βίντεο τραβήχτηκε από το drone MQ-9 Reaper και δείχνει την στιγμή που το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε μαζί του, αφού πρώτα επιχείρησε να ψεκάσει το drone με καύσιμο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Οι εικόνες τραβήχτηκαν από μια κάμερα στο κάτω μέρος του drone και δείχνουν τα τζετ να κάνουν δύο διαφορετικά περάσματα για να ψεκάσουν το drone. Καταγράφεται, επίσης, η σύγκρουση με την προπέλα στο πίσω μέρος του drone.

Τότε, χάθηκαν οι επικοινωνίες με το drone και σταμάτησε η μετάδοση εικόνας. Η EUCOM επιβεβαίωσε επίσης ότι η επικοινωνία με το drone διακόπηκε για ένα λεπτό και ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε υποβλήθηκε σε επεξεργασία.

Όταν η εικόνα επανέρχεται, ένα από τα πτερύγια της προπέλας φαίνεται κατεστραμμένο από την σύγκρουση με το ρωσικό μαχητικό.


Για «προβοκάτσια» μιλά το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο θεωρεί «προβοκάτσια» το περιστατικό με το ρωσικό μαχητικό Su-27 και το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ, τις οποίες μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό ως προβοκάτσια», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ, αφού κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να του κοινοποιηθεί η «έντονη διαμαρτυρία» της αμερικανικής κυβέρνησης για το συμβάν.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι το αμερικανικό MQ-9 Reaper συνετρίβη εξαιτίας της πρόσκρουσης με ένα ρωσικό μαχητικό Su-27, εκδοχή την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα που ισχυρίζεται ότι κατέπεσε συνεπεία απότομου ελιγμού.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση