HomeHL-9Γιάνης Βαρουφάκης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 17χρονος που συνελήφθη για την επίθεση

Γιάνης Βαρουφάκης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 17χρονος που συνελήφθη για την επίθεση

Την Παρασκευή απολογείται ο δεύτερος συλληφθείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 17χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Παρασκευής, στα Εξάρχεια.

Ο 17χρονος που θεωρείτο ο πρώτος ύποπτος από την ΕΛ.ΑΣ για τον ξυλοδαρμό του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25 αρνείται την εμπλοκή του στο βίαιο περιστατικό.

Οι Αρχές έχοντας το βίντεο στα χέρια τους προχώρησαν στις αναγνωρίσεις και τις ταυτοποιήσεις, τόσο του 17χρονου, όσο και ενός 19χρονου, ο οποίος θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση είχε δηλώσει πως «έχει χαραγμένο το πρόσωπο αυτού που τον τραυμάτισε και δεν ήταν 17χρονος».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση εναντίον του κ. Βαρουφάκη είναι άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είναι γνώριμοι των Αρχών από παλαιότερα επεισόδια.

Να σημειωθεί ότι στον 17χρονο που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο σπίτι του στο Μαρούσι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Η δίωξη η οποία στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση αφορά τα αδικήματα:

α. βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακoύργημα)

β. συμμορία (κακoύργημα)

γ. παράνομη βία

δ. παράνομη οπλοφορία

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση