HomeΚΡΗΤΗΝέος υπερσύχρονος εξοπλισμός για το ΓΝ Χανίων

Νέος υπερσύχρονος εξοπλισμός για το ΓΝ Χανίων

Συνολικής αξίας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με νέο υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό μηχανισμό, συνολικής αξίας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύεται το ΓΝ Χανίων, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του.

Η παραλαβή μέρους του εξοπλισμού, τον οποίο μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών προμήθευσε η Περιφέρεια Κρήτης με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί, 14 Μαρτίου 2023 παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέα, του Αναπληρωτή διοικητή Μάνου Μπολώτη, του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλη Παπαδογιάννη, του Δ/ντή ΩΡΛ Χαρίτωνα Παπαδάκη, του Δ/ντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Γιάννη Τζανάκη και στελεχών του νοσοκομείου και του Συλλόγου εργαζομένων.

Ο εξοπλισμός με τον οποίο ενισχύεται το ΓΝ Χανίων, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του προς τον πολίτη, αφορά την Ωτορινολαρυγγολογική κλινική, το Ακτινολογικό, την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

 Eνα ενδοσκοπικό πύργο ΩΡΛ (105.000,00€)
 Δέκα μηχανήματα Αιμοκάθαρσης (140.000,00€)
 Δύο φορητά ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα (160.000,00€)
 Ένα απεικονιστικό σύστημα καθοδηγούμενης χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου (148.000,00€).
photo
Το επόμενο διάστημα αναμένεται επίσης η προμήθεια της Γ’ Κάμερας, αξίας 600 χιλιάδων ευρώ, όπως και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον νέο ψηφιακό στεφανιογράφο /αγγειογράφο για το ΓΝ Χανίων.

Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για την έμπρακτη συνεργασία και στήριξη, τη Διαχειριστική Αρχή για την εξαιρετική συνεργασία και συνέργεια, τη Διοίκηση και τα Στελέχη του Γ.Ν. Χανίων και της 7ης Υ.Πε. Κρήτης, όπως και όλους όσους εργάστηκαν για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα που συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημοσίας Υγείας στα Χανιά.
Παράλληλα, όπως επεσήμανε «η καλή συνεργασία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με την Περιφέρεια Κρήτης και τα Νοσοκομεία θα συνεχιστεί με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες».