HomeΕΛΛΑΔΑΙερώνυμος: Είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο

Ιερώνυμος: Είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο

Χριστοδουλίδης: Πολλές κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες με την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο και θέλουμε έτσι να συνεχίσουμε να είμαστε και να προοδεύουμε. Χρειάζεται αγώνας, διότι είμαστε σε μια εποχή με πολλές δυσκολίες και πειρασμούς» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νωρίτερα σήμερα, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, και του ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοξενία και τις ευχές, επισήμανε ότι δεν θα μπορούσε στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, να μη συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα ως ανεξάρτητα κράτη της Ε.Ε. έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν πολλές ευκαιρίες. Αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι της Κύπρου που βρίσκεται υπό κατοχή, ενώ χαρακτήρισε την επίσκεψή του συμβολική και ιστορική.

Το παρών κατά την συνάντηση έδωσαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, ο αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Η συνοδεία του Νίκου Χριστοδουλίδη απαρτιζόταν από τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, και τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκο Κενεβέζο.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση