HomeHL-9Στην εταιρεία η ευθύνη για το ατύχημα με το ασανσέρ στο κέντρο των Χανίων

Στην εταιρεία η ευθύνη για το ατύχημα με το ασανσέρ στο κέντρο των Χανίων

Η απόφαση του Δικαστηρίου και οι καταδίκες των υπεύθυνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την καταδίκη του υπεύθυνου της εταιρείας και του συντηρητή για το ατύχημα με το ασανσέρ που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών γυναικών στα Χανιά τον Μάρτιο του 2017, αποφάσισε το μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων την Τρίτη.

Oι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι  όπως κατηγορούνταν για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης δια παραλείψεως και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 38 μηνών. Παράλληλα, εκρεμούν οι αγωγές αποζημίωσης για τις δύο εκ των τριών γυναικών ενώ η τρίτη έχει αποζημιωθεί. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr σε βάρος της ίδιας εταιρείας εκκρεμεί και δεύτερη ίδια υπόθεση με ατύχημα σε ασανσέρ επί της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου, λίγες μέρες μετά το πρώτο συμβάν, στο οποίο τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Το ατύχημα είχε γίνει στις 14 Μαρτίου του 2017 σε πολυκατοικία στην οδό Α. Παπανδρέου, όταν το ασανσέρ λόγω βλάβης έπεσε από τον πέμπτο όροφο στον πρώτο όροφο.

Οι τρεις γυναίκες που επέβαιναν μέσα απεγκλωβίστηκαν με επέμβαση της Πυροσβεστικής και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύτηκαν με ορθοπεδικά τραύματα.

Στα γεγονότα εκείνης της ημέρας αναφέρθηκαν οι τρεις γυναίκες που είχαν επισκεφθεί δικηγορικό γραφείο στην συγκεκριμένη πολυκατοικία για εργασιακό τους θέμα.

«Φεύγοντας από το ραντεβού, το ασανσέρ ενώ κατέβαινε, άρχισε να ταλαντώνεται και ξαφνικά σταμάτησε. Ξαναπατήσαμε το κουμπί, δεν έγινε τίποτα και ξαφνικά ξεκίνησε η ελεύθερη πτώση. Νιώσαμε τα σώματά μας να ανεβαίνουν ψηλά, σκοτάδι, καθίσαμε κάτω. Ήρθε η Πυροσβεστική και μας απεγκλώβισε πονούσαμε πάρα πολύ.» ανέφερε χαρακτηριστικά η μία εκ των τριών.

Οι γυναίκες απεγκλωβίστηκαν με επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων με ορθοπεδικά τραύματα.

Μετά το συμβάν όπως ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίες, οι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε αντικατάσταση του ανελκυστήρα που κόστισε 22.000 ευρώ με δικά τους έξοδα.

Όπως είπαν, πλήρωναν μέσω εταιρείας διαχείρισης, σε μηνιαία βάση για να γίνονται εργασίες συντήρησης στον ανελκυστήρα.

Αυτό που υποστηρίχθηκε από τη μεριά της υποστήριξης της κατηγορίας είναι ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης καθώς τα φρένα ήταν εγκατεστημένα λάθος.

Για περισσότερο από μία ώρα κατέθετε ως μάρτυρας τεχνικός ανελκυστήρων που εξετάστηκε διεξοδικά ως προς τον τρόπο λειτουργίας και συντήρησης των ανελκυστήρων.

Από τη μεριά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε ευθύνη ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην.

zarpanews.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση