HomeΚΡΗΤΗΞεκινά το Σάββατο το 11ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων

Ξεκινά το Σάββατο το 11ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων

Στο ΔΕΚΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιείται το  προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), επιβεβαιώνοντας για άλλη μια χρονιά τη σπουδαιότητα του θεσμού που δίνει νέα προοπτική στα προϊόντα της Κρήτης.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Στο φετινό 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ μετέχουν  218   παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων και 230 εκπρόσωποι ξενοδοχείων, δικτύων διανομής και super market.

2-10o-forum

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή, δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής, αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα δέκα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Η τεράστια επιτυχία που καταγράφει ο θεσμός εντός Κρήτης συνέβαλε στην απόφαση να δοκιμαστεί και στην Αθήνα, αξιοποιώντας το πανελλαδικό ενδιαφέρον για τη προϊόντα της Κρήτης. Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο  τον Μάιο του 2022 και τον περασμένο Φεβρουάριο με θεαματικά αποτελέσματα, καθώς το 47% των περυσινών συμμετεχόντων δήλωσαν ότι προχώρησαν σε συμφωνίες. Ήταν μια άκρως επιτυχημένη πρωτοβουλία για την προβολή της κρητικής διατροφής και τη διασύνδεσή της με τον αθλητισμό, την ευεξία και τον αθλητικό τουρισμό.

1-10o-forum

“Όταν υλοποιήσαμε αυτήν την ιδέα για πρώτη φορά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το 2012 γνωρίζαμε πολύ καλά οτι υπήρχε τεράστια ανάγκη να συνδεθεί η ντόπια παραγωγή με τον τουριστικό τομέα. Δημιουργήσαμε κάτι πρωτοποριακό που απέδωσε αμέσως καρπούς και γρήγορα απέκτησε παγκρήτιο χαρακτήρα σε συνεργασία και με τα άλλα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης. Είμαστε περήφανοι για τις επιχειρηματικές συμφωνίες που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια και εργαζόμαστε για να παραμείνουν ενεργές και μόνιμες” ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Το  11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ θα περιλαμβάνει, όπως κάθε φορά,  ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, τυροκόμους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Η συμμετοχή στο 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ είναι ΔΩΡΕΑΝ για όσους έκαναν εγκαίρως τη σχετική αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Υπεύθυνη διοργάνωσης του ΦΟΡΟΥΜ, κα Λένα Στεφανουδάκη τηλ: 2810 247034,  [email protected], ή στα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση