HomeHL-EconomyΑύριο η πληρωμή της προκαταβολής επικουρικής σύνταξης

Αύριο η πληρωμή της προκαταβολής επικουρικής σύνταξης

Μετά την 25η Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πληρωμή της προκαταβολής επικουρικής σύνταξης στις 15 Μαρτίου περιλαμβάνεται στις προγραμματισμένες καταβολές του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για την εβδομάδα που διανύουμε. Ο Μάρτιος κρύβει εκπλήξεις και για 1,122 εκατ. συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω της ύπαρξης υψηλής προσωπικής διαφοράς, ή η αύξηση που έλαβαν ήταν κάτω του 7%.

Η πληρωμή αυτή πιθανότατα να πραγματοποιηθεί ξεχωριστά από τις πληρωμές των συντάξεων, την Πέμπτη και Παρασκευή 30 και 31 Μαρτίου. Το ύψος της εφάπαξ καταβολής κυμαίνεται μεταξύ 200, 250 και 300 ευρώ. Οσο για τις πληρωμές των συντάξεων Απριλίου, αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, αναμένονται την εβδομάδα μετά την 25η Μαρτίου.

Οι πληρωμές για την τρέχουσα εβδομάδα από τον e-ΕΦΚΑ έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

– 16 εκατ. ευρώ σε 650 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 238.224 ευρώ σε 223 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα του τ. ΟΑΕΕ (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

  1. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 30 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 23 εκατ. ευρώ σε 13.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 10 εκατ. ευρώ σε 13.000 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς).

Την εβδομάδα μετά την 25η Μαρτίου, τελευταία του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου από τον e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, οι πιθανότερες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων έχουν ως εξής:

– Την Tρίτη 28 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την Τετάρτη 29 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε μονό αριθμό 1, 3, 5, 7, 9.

– Την Πέμπτη 30 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό 0, 2, 4, 6, 8.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση