HomeHL-9Γιάννης Οικονόμου: Οι υπουργοί μας όφειλαν να ξέρουν το μπάχαλο στον ΟΣΕ

Γιάννης Οικονόμου: Οι υπουργοί μας όφειλαν να ξέρουν το μπάχαλο στον ΟΣΕ

«Αυτονόητο ότι οι δικοί μας υπουργοί οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν», τονίζει. Οταν έρθει η ώρα, θα τεθεί το θέμα της υποψηφιότητας του Κ. Καραμανλή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είναι σοκαριστικοί οι διάλογοι που έρχονται στο φως, υπήρξε μια αλληλουχία σφαλμάτων εκείνο το βράδυ του δυστυχήματος, αλλά δεν είναι η μόνη αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από αυτά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Σε ερώτηση εάν η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή και στον πρωθυπουργό, απάντησε ότι «σε επίπεδο πρωθυπουργού, η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει, δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν».

Αναφορικά με τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «υπάρχει πολιτική ευθύνη, η οποία ανελήφθη και γι’ αυτό τον λόγο», δηλαδή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σιδηρόδρομοι.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι με τέτοιες παθογένειες ο πρωθυπουργός μάχεται από την πρώτη στιγμή.

Λέω ότι προφανώς όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΣΕ», ενώ επισήμανε ότι «σε κάθε παρουσία του ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η επόμενη 10ετία θα είναι η δεκαετία των σιδηροδρόμων σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου».

Επανέλαβε ότι η εικόνα της διάλυσης των σιδηροδρόμων σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε μεταφερθεί και συμπλήρωσε ότι θα απαντηθούν ερωτήματα όπως εάν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ προς τον υπουργό.

«Ήταν κομμάτι της πολιτικής ευθύνης που ανελήφθη ότι όφειλαν να ξέρουν το μαύρο χάλι που υπήρχε στη διοίκηση του ΟΣΕ», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Μιλάμε για τη νοοτροπία του λουφάρω και φεύγω μισή ώρα νωρίτερα από τη βάρδια, βάζω τον καινούριο για να πάρουν τα ρεπό τους οι παλιοί, κάνω τον έξυπνο και φεύγω παίρνοντας μια αναρρωτική άδεια την επόμενη μέρα για να μην μπλέξω».

«Όλα αυτά είναι αδυναμίες που δεν γεννήθηκαν χτες», πρόσθεσε.

Για τις συμβάσεις είπε ότι η ιστορία και η εξέλιξή τους θα αποδειχθεί στη Βουλή, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα τελματωμένο έργο και ότι από το 2019 «με καθυστερήσεις ξεμπλοκαρίστηκε ένα έργο που σήμερα έχει παραδοθεί στο 70%».

Για τον Κώστα Καραμανλή
Για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το θέμα της υποψηφιότητάς του θα τεθεί όταν έρθει η ώρα, τώρα δεν είναι του παρόντος.

Για το εάν θα δώσει εξηγήσεις, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες.

Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

Σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή, απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση