HomePost ItΣτο μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα της ΠΕ Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης

Στο μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα της ΠΕ Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, , που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12/3​ στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης με περισσότερες από 400 συμμετοχές μαθητριών και μαθητών – αριθμός ρεκόρ – παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου και πρωταθλητής σκακιού, Χάρης Μαμουλάκης.
skaki-1

Ο Χάρης Μαμουλάκης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με δεκάδες παιδιά, γονείς, προπονητές και φορείς που εκπροσωπούν το σκάκι για όσα τους απασχολούν και να συγχαρεί τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση. Παράλληλα, δέχθηκε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να μπει το σκάκι στα σχολεία, μια πρωτοβουλία που στέφτηκε με επιτυχία γεμίζοντας με ικανοποίηση τα μέλη της σκακιστικής κοινότητας.

«Τα οφέλη από την ενασχόληση με το Σκάκι είναι πολλά, γνωστά και επιστημονικά αποδεδειγμένα. Πέραν του ότι το Σκάκι προάγει τη δικαιοσύνη, την ένταξη και τον αμοιβαίο σεβασμό, την ανεκτικότητα και την κατανόηση, έχει ιδιαίτερα θετικά οφέλη στις νεαρές ηλικίες αφού βελτιώνει τις σχολικές επιδόσεις έως και 60%» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γι’ αυτό και οι τόσες πολλές συμμετοχές μαθητών στο σχολικό πρωτάθλημα, η τόσο αυξημένη συμμετοχή, είναι ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο γεγονός. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους όσοι υλοποίησαν αυτή την πρωτοβουλία, σε όλους όσοι αγωνίζονται για να γίνει το σκάκι κομμάτι της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση