HomeHL-9Πολυνομοσχέδιο: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και νέες ρυθμίσεις οφειλών

Πολυνομοσχέδιο: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και νέες ρυθμίσεις οφειλών

Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που μεταξύ των άλλων θα προβλέπει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα και την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, υπό την αίρεση ότι ο φόρος που προκύπτει δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Αρχικός στόχος ήταν πάντως να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου από την 1η του επόμενου μήνα, δηλαδή νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2023 και σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα.

Το μέτρο που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φορολογούμενους να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Χωρίς πρόστιμο οι εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ, για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Το μέτρο αυτό θα αφορά φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και αυτές είναι μηδενικές, πιστωτικές, αλλά και χρεωστικές υπό την προϋπόθεση ότι ο φόρος που θα βεβαιωθεί δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Ρυθμίσεις οφειλών σε Εφορία και Ταμεία

Αφορά τις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, ενώ παράλληλα θεσπίζεται ένα νέο σχήμα 36 – 72 δόσεων για τους φορολογούμενους οι οποίοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν την κρίση που προκάλεσαν οι υψηλές τιμές στην ενέργεια.

Το νέο πλαίσιο εξόφλησης παλαιών και νέων οφειλών προς την Εφορία και τα Ταμεία θα ενεργοποιηθεί από τον Απρίλιο.

Η νέα έκτακτη ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων αφορά όσους την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ ταυτόχρονα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. Υπάγονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση