HomeHL-9Σύγκρουση τρένων: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για τα θύματα της τραγωδίας

Σύγκρουση τρένων: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για τα θύματα της τραγωδίας

Στην πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο… ραντεβού έδωσαν σήμερα τα εργατικά σωματεία για να διαμαρτυρηθούν για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, συνδικάτα, φοιητικοί σύλλογοι, και αρκετοί Ηρακλειώτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας για τα όσα οδήγησαν στο θάνατο 57 συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές», είναι μερικά από τα συνθήματα που είναι γραμμένα στα πανό που κρατάνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις.

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου για τα Τέμπη

Πανελλαδική πανεργατική απεργία προκήρυξαν για την Πέμπτη 16 Μαρτίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η απόφαση για απεργία ελήφθη ομόφωνα κατά το 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στο ψήφισμά της η συνομοσπονδία αναφέρει ότι λέει «όχι στην ατιμωρησία» και αποδέχεται το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη γενική πανεργατική απεργία:

Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση