HomeΚΡΗΤΗΚάλεσμα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων στο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη

Κάλεσμα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων στο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη

Την Κυριακή 12 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη καλεί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

ikona_viber_2023-03-09_20-31-29-974

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους ,μαθητές, φοιτητές που πλημμύρισαν τα Χανιά στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μάρτη και βροντοφώναξαν «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» .  Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας τις πόλεις της χώρας, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ.

Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταίζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτό το κράτος αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνιώδεις και τραγικά προφητικές καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και σωματείων των μεταφορών λίγες μόνο μέρες πριν το έγκλημα. Βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που απαιτούν μέτρα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, προσλήψεις, εκπαίδευση, μέτρα για την αντιμετώπιση του “ανθρώπινου λάθους”.

Το κέρδος είναι αιτία για τα πλωτά φέρετρα του «Δύστος» και του «Σάμινα», για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, για τα εκατοντάδες εργοδοτικά ατυχήματα στα κρεματόρια των χώρων δουλειάς.

Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Η γνωστή πλέον έκφραση “πάμε και όπου βγει” είναι η ανομολόγητη συνήθεια σε πλήθος βαρδιών και εργασιών. Το κέρδος είναι η αιτία που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αδυνατίζουν την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας, το κέρδος είναι αιτία που η πανδημία έγινε ευκαιρία για λίγους, το κέρδος είναι η αιτία που στο όνομα του οι εργοδότες έχουν καταρρίψει τα στοιχειώδη μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Τα λεγόμενα πρωτόκολλα υγείας στην πανδημία που άνοιγαν και έκλειναν ανάλογα τις δυνατότητες κερδοφορίας των επιχειρηματιών του τουρισμού, είναι νωπά στη μνήμη. Για τον ίδιο λόγο ονόμαζαν “πολυτέλεια” τη δημιουργία ΜΕΘ, έκλειναν δημόσια νοσοκομεία.

Οι προϋπολογισμοί του κράτους αγνοούν επιδεικτικά τις λαικές ανάγκες. Δίνουν ελάχιστα για στοιχειώδεις υποδομές. Γι’ αυτό πλημμυρίζουν τα σχολεία με την πρώτη βροχή, «σκάνε» καυστήρες και σκοτώνουν μαθητές, πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, τρέμουμε στη σκέψη να έρθουν «σκηνές Τουρκίας» στον πρώτο δυνατό σεισμό!

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί!

Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους, οι προσχηματικές παραιτήσεις, τα δημόσια «συγνώμη» δε συγκινούν κανέναν.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Οι καθημερινές κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, στις γειτονιές δυναμώνουν. 

         Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

         Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

         Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

         Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!

Απόφαση συμμετοχής στο  συλλαλητήριο έχουν πάρει :

 1. Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων
 2. Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
 3. Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων
 4. Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων
 5. Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση Ν. Χανίων
 6. Σωματείο Εργαζομένων στην Ε-food Ν. Χανίων
 7. Σωματείο Διανομέων-delivery ‘Ιωσήφ Σαριδάκης’ Ν. Χανίων
 8. Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Χανίων
 9. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Παράρτημα Χανίων
 10. Σωματείο Security Ν. Χανίων
 11. Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Χανίων
 12. Ένωσή Λειτουργούν Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. Χανίων
 13. Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Χανίων
 14. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείο Ν. Χανίων
 15. Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ε.Η. Ν. Χανίων
 16. Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων( μέλος Ο.ΓΕ.)
 17. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Χανίων
 18. Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης
 19. Σύλλογος Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης
 20. Φοιτητικός Σύλλογος ΕΛΜΕΠΑ
 21. Επιτροπή Ειρήνης Ν. Χανίων
 22. Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων
 23. Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων
Διαφήμιση
Διαφήμιση