HomeΚΡΗΤΗΤέμπη: Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στα Χανιά

Τέμπη: Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στα Χανιά

Στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στο Χανιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να ανατρέψουμε τη δολοφονική πολιτική κράτους και κεφαλαίου!

Μετατρέπουμε την οργή μας σε ανυποχώρητο αγώνα!

Λίγες μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών, η 8η Μάρτη, ημέρα μνήμης και αγώνα ενάντια στη γυναικεία καταπίεση, μετατράπηκε σε μια γενική απεργία για το κρατικό έγκλημα των Τεμπών! Σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έδωσαν το παρόν στη μαζικότερη απεργιακή συγκέντρωση της τελευταίας δεκαετίας. Πολλές χιλιάδες εργαζομένων βρέθηκαν στους δρόμους όλης της χώρας αψηφώντας την αστυνομική καταστολή, για να καταδικάσουν τους εγκληματικούς χειρισμούς όλων των τελευταίων κυβερνήσεων απαιτώντας να μη συγκαληφθεί και αυτή η δολοφονία,.

Έτσι και στα Χανιά οι δρόμοι πλημμύρισαν από χιλιάδες απεργούς, φοιτητές/ριες και μαθητές/ριες σε μία πορεία με πρωτοφανή παλμό και δυναμισμό και με πολύ μεγάλη απεργιακή συμμετοχή! Τα δάκρυα και ο πόνος που σκορπίστηκαν σε όλη τη κοινωνία μετά τη τραγωδία των Τεμπών, έχουν μετατραπεί σε ένα ποτάμι οργής που ξεχύνεται στους δρόμους καθημερινά, απαιτώντας δικαίωση για τα θύματα του δυστυχήματος αλλά και ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους και όλες μας.

Ως παράρτημα Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών βρεθήκαμε από την επόμενη μέρα της τραγωδίας στο δρόμο, καταγγέλλοντας ότι η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη επρόκειτο για ακόμη ένα κρατικό έγκλημα, για ακόμη μία κρατική δολοφονία.

Το συμπέρασμα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών είναι ένα: όταν οι κοινωνικές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, τα σώματα και οι ψυχές μας θα σακατεύονται στους σιδηρόδρομους και όχι μόνο. «Στις ράγες των τρένων δεκάδες οι νεκροί, κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι αυτουργοί» και δεκάδες άλλα συνθήματα ταρακούνησαν τους δρόμους των Χανιών κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν θα ανεχτούμε ούτε να κουκουλωθεί ούτε να ξεχαστεί η δολοφονία των δεκάδων επιβατών.

Για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας και άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατικού κοινού.

Απαιτούμε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα! Στεκόμαστε απέναντι στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ευνοεί τα κέρδη του Κεφαλαίου αλλά και της λογικής κέρδη-ζημιές με την οποία το κράτος σταθερά υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές σε υγεία, παιδεία, μεταφορές, ρεύμα, νερό ακόμα και όταν αυτές αφορούν τη προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Το σωματείο μας συμμετέχει στο νέο συλλαλητήριο, την Κυριακή 12 Μαρτίου στης 11πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Καλούμε όλους και όλες τους/ις συνάδελφους/ισσες του κλάδου, να βρεθούν με το σωματείο στην κινητοποίηση της Κυριακής και να κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι δε θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα δωρεάν, δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.

Δεν αφήνουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση