HomeΕΛΛΑΔΑΘύμα ξυλοδαρμού ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια

Θύμα ξυλοδαρμού ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια

Οδηγήθηκε στον «Ευαγγελισμό» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος βρισκόταν με ένα ακόμα μέλος του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο, χωρίς την αστυνομική του φρουρά κατόπιν επιλογής του, οπότε και μια ομάδα 10-20 ατόμων τον πλησίασε.

 Κατόπιν, ένα άτομο τον χτύπησε στο πρόσωπο, προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη.
 Ο ίδιος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, ενώ διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Επιπλέον, υπεβλήθη και σε αξονική τομογραφία για προληπτικούς λόγους.

Εκεί μεταβαίνουν και άνδρες της κρατικής ασφαλείας, ενώ γίνονται έρευνες για τις συνθήκες του συμβάντος.

Ερωτηθείς σχετικά από την ΕΡΤ συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε ότι ο γραμματέας του κόμματος «είναι καλά σε γενικές γραμμές, ωστόσο έχει χτυπήσει άσχημα στο πρόσωπο».

 Μετά το συμβάν, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικακου με τον πολιτικό αρχηγό, ούτως ώστε να έχει απευθείας εικόνα για το τι συνέβη αλλά και για την κατάσταση του, ενώ του ευχήθηκε περαστικά.

Γιάννης Οικονόμου: Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25     Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας.

Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου από πλευράς κυβέρνησης.

 Κυριάκος ΜητσοτάκηςΗ επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας.

Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Διαφήμιση
Διαφήμιση