HomeHL-WorldΠολύνεκρο αμόκ μεμονωμένου δράστη στο Αμβούργο – 8 νεκροί & 8 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Πολύνεκρο αμόκ μεμονωμένου δράστη στο Αμβούργο – 8 νεκροί & 8 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οχτώ νεκροί και άλλοι οχτώ τραυματίες ορισμένοι από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού αμόκ χθες το βράδυ σε ναό των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο Γκρός Μπόρστελ του Αμβούργου στα σύνορα με το Άλστερντορφ.

Επρόκειτο για μεμονωμένο δράστη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες γερμανικών μέσων, o 35-χρονος Φίλιπ Έφ ήταν πρώην μέλος της κοινότητας των μαρτύρων του Ιεχωβά, καταγόμενος από το Allgäu της Βαυαρίας είχε εκπαίδευση εμπορικού οικονομικού υπαλλήλου. Το πιστόλι που χρησιμοποίησε το είχε προμηθευτεί μόλις τον Δεκέμβριο.

Με αυτό άνοιξε πυρ γύρω στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης στο τριώροφο κτίριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Οι γείτονες άκουσαν πυροβολισμούς και κάλεσαν την αστυνομία. Από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έσπευσαν και μπήκαν στον ναό δεν υπήρξαν πυροβολισμοί. “Υπήρχαν περίπου τέσσερις περίοδοι πυροβολισμών. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, πολλές φορές ακούγονταν πυροβολισμοί με διαφορά περίπου 20 δευτερολέπτων έως ένα λεπτό”, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο «γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων» (dpa). Όταν οι αστυνομικοί ήταν ήδη μέσα στην εκκλησία ακούστηκε ένας ακόμα πυροβολισμός στον πρώτο όροφο. Εκτιμάται ότι ήταν ο ίδιος ο δράστης που αυτοκτόνησε.

Οι αρχές ταξινομούν το έγκλημα ως φονικό αμόκ. Οι αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη για τρομοκρατική ενέργεια. Ο δράστης ήταν καταχωρημένος στις αρχές μόνον επειδή είχε υποβάλλει αίτηση οπλοφορίας.

Ο καγκελάριος Σολτς δήλωσε συντετριμμένος από το πολύνεκρο έγκλημα. Στο Twitter έγραψε για «κακά νέα από το Αμβούργο» και δήλωσε τη συμπαράστασή του στα θύματα και τις οικογένειές τους. Τη συντριβή του εξέφρασε και ο κυβερνήτης δήμαρχος του Αμβούργου, Πέτερ Τσέντσερ. Δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν τα πάντα για τη ταχεία διαλεύκανση των συνθηκών του εγκλήματος.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν περίπου οκτώ εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Η «παγκόσμια έδρα» βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Η γερμανική κοινότητα, έχει γύρω στα 200.000 μέλη, είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Ο ιστότοπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά προγραμμάτιζε σταθερά μία από τις δύο εβδομαδιαίες συναντήσεις για την Πέμπτη το απόγευμα με πρόσκληση για προς το κοινό

ertnews.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση