HomePost ItΜαμουλάκης: Απόλυτη κυβερνητική αδράνεια για την ολοκλήρωση του φράγματος Πλακιώτισσας

Μαμουλάκης: Απόλυτη κυβερνητική αδράνεια για την ολοκλήρωση του φράγματος Πλακιώτισσας

Στη Βουλή το θέμα για μια ακόμη φορά, με Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κυβερνητική αδράνεια στην ολοκλήρωση του φράγματος της Πλακιώτισσας αναδεικνύει με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 11 ακόμη Βουλευτών.

«Τα έντονα φαινόμενα ανομβρίας που αντιμετωπίζει ο κάμπος στην Μεσαράς και η σπατάλη υδάτινων πόρων που παρατηρείται στην περιοχή του φράγματος της Πλακιώτισσας είναι γνωστά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι παρεμβάσεις μας για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολλές, ουσιαστικές λύσεις όμως, δεν έχουμε δει να δρομολογούνται από την πλευρά της Πολιτείας. Γι’ αυτό και επιμένουμε, ζητώντας το αυτονόητο: Πράξεις για να αξιοποιηθεί ένα σημαντικό έργο, να ενισχυθεί η αναπτυξιακή προοπτική της Μεσαράς και του πρωτογενή τομέα του τόπου μας.».

Στην ερώτηση, επισημαίνεται το ζήτημα των αστοχιών κατά την αρχική κατασκευή του έργου την περίοδο 2010, που οδήγησαν στο να μην έχει τεθεί έκτοτε σε λειτουργία, ενώ γίνεται αναφορά και σε προηγούμενες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την ίδια κατεύθυνση.

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με τι μέρος των δεσμευμένων πόρων από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει μέχρι σήμερα απορροφηθεί, αν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την περιμετρική οδό και τα έργα για την ενίσχυση της ασφάλειας του φράγματος, καθώς και αν έχουν βρεθεί πόροι για την χρηματοδότηση, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, των συνοδευτικών αρδευτικών έργων του φράγματος της Πλακιώτισσας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση