HomeΕΛΛΑΔΑΤηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ -«Συμφώνησαν να αναπτύξουν σχέσεις καλής γειτονίας»

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ -«Συμφώνησαν να αναπτύξουν σχέσεις καλής γειτονίας»

Τι συζήτησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το υπ. Άμυνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο ομόλογό του, για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Από πλευράς του ο κ. Ακάρ μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Άμυνας για την συνομιλία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, ο Ακάρ εξέφρασε τη θλίψη του του για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε τα συλληπητήριά του για τους σεισμούς στην Τουρκία.

Ο Ακάρ ευχαρίστησε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αλληλεγγύη που έδειξε η Ελλάδα στη μεγάλη καταστροφή που «χτύπησε» την χώρα του.

«Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Παναγιωτόπουλος συμφώνησαν να αναπτύξουν ατζέντα βασισμένη στις σχέσεις της καλής γειτονίας», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το CNN Turk.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση