HomeHL-CultureΗ ταινία «Marabou» του δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη βραβεύθηκε στις ΗΠΑ

Η ταινία «Marabou» του δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη βραβεύθηκε στις ΗΠΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ι immigrant» του οργανισμού Cinema Without Borders

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το β’ βραβείο καλύτερης ταινίας απέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «MARABOU» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και δημιουργού ντοκιμαντέρ Θωμά Σίδερη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ι immigrant» του οργανισμού Cinema Without Borders, με έδρα το Λος Άντζελες. Το α’ βραβείο απέσπασε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ross Taylor για την ταινία του «Mango House».

Τη διεθνή κριτική επιτροπή αποτελούσαν η Pamela Asobo Anchang, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια (IMpact/ Africa Speaks, The Immigrant Magazine), ο Béla Bunyik, ιδρυτής και σκηνοθέτης του Los Angeles Hungarian Film Festival, ο Πολωνός Vladek Juszkiewicz, ιδρυτής του Polish Film Festival Los Angeles και η Arati Misro, σεναριογράφος. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Bijan Tehrani.

Η Επιτροπή Επιλογής του Cinema Without Borders Foundation (CWBF) προέκρινε 449 ταινίες από τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή και επέλεξε τελικά 33 ταινίες. Στη συνέχεια, δύο μέλη του φεστιβάλ επέλεξαν 17 ταινίες ως υποψήφιες για να λάβουν τα βραβεία «I, Immigrant’s Best Film Awards».

Η ταινία «MARABOU» αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού της πόλης Huntington Beach της Καλιφόρνια και ήδη έχει επιλεχθεί από το φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του κρατικού πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Tα συμβουλευτικά μέλη της επιτροπής είναι: η Keely Badgers, εκτελεστική Διευθύντρια της MOZAIK Philanthropy, η Bambadjan Bamba, ηθοποιός, σκηνοθέτης και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μεταναστών, ο Rodrigo Garcia, Μεξικανός σκηνοθέτης που έχει σκηνοθετήσει διάφορες ανεξάρτητες ταινίες, η Marcy Garriott, μια ανεξάρτητη δημιουργός ντοκιμαντέρ με έδρα το Όστιν του Τέξας, η Barbara Hines, ιδρύτρια του Τμήματος για τη Μετανάστευση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας, η Σούζαν Μόργκαν Κούπερ, σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, η Ντανιέλα Κον, βραβευμένη σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ, παραγωγός και σύμβουλος που μελετά το σημείο τομής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της παγκόσμιας ανάπτυξης και του αντικτύπου των μέσων ενημέρωσης και η Neda Nobari, συνιδρύτρια και και δημιουργική διευθύντρια του Skylight, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στη δημιουργία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση