HomeΕΛΛΑΔΑΣύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών- Επτά σε ΜΕΘ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών- Επτά σε ΜΕΘ

Τελέστηκε το Τρισάγιο στα Τέμπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκατέσσερις συνολικά τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Γενικό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, επτά (7) άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, εκ των οποίων τέσσερις (4) έχουν αποσωληνωθεί, ενώ άλλα επτά (7) άτομα που βρίσκονται σε απλές κλίνες αναμένεται σταδιακά τις επόμενες ημέρες να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ σήμερα θα γίνει η πολιτική κηδεία του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα, ενώ η σύντροφος του συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το συγκινητικό και αυτής της τραγικής ιστορίας είναι ότι το σκυλάκι του ζευγαριού επέζησε της σύγκρουσης και έχει περισυλλέγει από συγγενείς του ζευγαριού και έχει μεταφερθεί στην Καρδίτσα.

Παράλληλα με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας κ. Ράπτη έχουν συγκροτηθεί μονάδες ψυχικής υγείας για την ψυχολογική υποστήριξη των επιβατών που επέζησαν. Ειδικά στη Θεσσαλία που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος θυμάτων και τραυματιών θα διαθέτει δυο μονάδες, δυο στη Λάρισα και από μια στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Μάχη δίνει ο 20χρονος φοιτητής απο τον Βόλο

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη, σκληρή μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει ο 20χρονος φοιτητής απο το Βόλο, ο μοναδικός επιζών απο το βαγόνι 2, έχοντας στο πλευρό του τους γιατρούς και τους γονείς του που βρίσκονται έξω απο την Μονάδα εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας συνεχίζουν να νοσηλεύονται τέσσερα άτομα δυο εκ των οποίων έχουν αποσωληνωθεί. Επιπλέον παραμένει σε απλή κλίνη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μια τραυματίας, ενώ στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται πέντε (5) άτομα.

Τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη

trisagio-temph

Εν τω μεταξύ στις 3 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στον τόπο του δυστυχήματος με την συμπλήρωση 9 ημερών απο την σιδηροδρομική τραγωδία τρισάγιο εις μνήμην των θυμάτων απο τον Μητροπολίτη Λάρισας Ιερώνυμο, ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Στο τρισάγιο παραβρέθηκαν κυρίως άνθρωποι που συμμετείχαν απο την πρώτη στιγμή στην διάσωση των επιβατών και ορισμένοι συγγενείς οι οποίοι κατέθεσαν λουλούδια και άναψαν κεριά στο σημείο της σύγκρουσης.

Στο σημείο του δυστυχήματος θα αναγερθεί απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκκλησάκι εις μνήμην των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση