HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία για μαζικό βομβαρδισμό σήμερα στην Ουκρανία: Ήταν αντίποινα

Ρωσία για μαζικό βομβαρδισμό σήμερα στην Ουκρανία: Ήταν αντίποινα

Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων με 9 νεκρούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων με 9 νεκρούς «ως απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στη (ρωσική) περιοχή του Μπριάνσκ στις 2 Μαρτίου»

ΗΡωσία εξαπέλυσε σήμερα νέο κύμα σφοδρών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, περιλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια.

Επιθέσεις σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων το Κίεβο, την Οδησσό, το Χάρκοβο και τη Λβιβ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι επλήγησαν υποδομές και κτίρια διαμερισμάτων σε 10 περιοχές. «Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατούν τους αμάχους», ανέφερε σε δήλωσή του.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε τα «μαζικά» πλήγματα στην Ουκρανία ως «αντίποινα» για μια πρόσφατη Ουκρανική διείσδυση στο έδαφός της, την οποία απέδωσε σε «σαμποτέρ» του Κιέβου.

«Ως απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στη (ρωσική) περιοχή του Μπριάνσκ στις 2 Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζικά πλήγματα ως αντίποινα», ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι έπληξε ουκρανικές αμυντικές εταιρίες και άλλες «στρατιωτικές υποδομές» με διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal. Ανέφερε ότι είχε καταστρέψει βάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) και εγκαταστάσεις παραγωγής πυρομαχικών, καθώς και ότι διατάραξε τη μεταφορά ξένων οπλικών προμηθειών που στέλνονται σε όλη την Ουκρανία με τρένο. Δεν ήταν άμεσα δυνατόν να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί αυτοί.
skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση