HomeΚΡΗΤΗΈνωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Συλλαλητήριο την Κυριακή στο Ηράκλειο

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Συλλαλητήριο την Κυριακή στο Ηράκλειο

Για τις ζωές που τόσο άδικα χάθηκαν στα Τέμπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στην πλατεία ελευθερίας.

Σύμφωνα μ ε την ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

· Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

· Για σύγχρονες-ασφαλείς-φτηνές μαζικές μεταφορές για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους

· Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να γυρνάμε όλοι στο σπίτι και στις οικογένειας μας!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές τους φοιτητές, τους μαθητές που πλημύρισαν το Ηράκλειο την Τετάρτη 8 Μάρτη, σε μια συγκλονιστική και μεγαλειώδη συγκέντρωση. Δώσαμε την πρώτη ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και σε όλους όσους θέλουν να συγκαλύψουν το έγκλημα των Τεμπών και τα πραγματικά αίτια.

Η θλίψη και η οργή που νιώθουμε να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα, να αγωνιστούμε για εμάς, για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας, για να μη θρηνήσει καμία μάνα άλλο παιδί! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα ξεχάσουμε και αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας , καλούμε σε νέο ξεσηκωμό την Κυριακή 12/3 ατις 11 στην πλατεία Ελευθερίας! Να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά ακόμα πιο αποφασιστικά ότι «στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή τέρμα ως εδώ καμία ανοχή!» Καμία ανοχή στο σύστημά του κέρδους που καμία ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία!

Ξέρουμε καλά πως ότι έγινε στα Τέμπη ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών και δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη.

Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, όπως στην Αγία Πελαγία, στον μεγάλο σεισμό του Αρκαλοχωρίου μετά από σοβαρά ή ακόμη και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματά. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος.

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας

Η ίδια κατάσταση υπάρχει στους χώρους δουλειάς μας. Από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τη λήξη της ο μόνος νόμος που επικρατεί είναι αυτός του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας! Κράτος και εργοδοσία μας αφήνουν εκτεθειμένους, χωρίς ελέγχους, στα εργοστάσια, στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες, χωρίς μέτρα προστασίας, να σακατευόμαστε και κάποιοι συνάδελφοι μας να μην γυρνάνε σπίτι! Για πόσο ακόμα η υγεία μας, η σωματική μας ακεραιότητα, ή ίδια μας η ζωή θα είναι δευτερεύον ζήτημα για τα αφεντικά και το κράτος τους; Κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα!

Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, θεωρούμαστε αναλώσιμο υλικό αρκεί να εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από δρόμους καρμανιόλες, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, τρένα τυφλά ,από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας κάτεργα.

Για τους κυβερνώντες, παλιούς και σημερινούς, την μεγαλοεργοδοσία, όλα δικαιολογούνται από την «κακιά στιγμή», από τη «στραβή» που έτυχε στη βάρδιά τους, από το «ανθρώπινο λάθος» που είναι βολικές δικαιολογίες για να κρυφτούν οι δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Το μόνο που υπεύθυνα έπραξαν κράτος και κυβέρνηση ήταν να βγάζουν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και να επιβάλλει αυτό που έχουμε ανάγκη για το σήμερα και για το μέλλον των οικογενειών μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση