HomeΕΛΛΑΔΑΤέμπη: «Έβαλα χαμογελαστό το παιδί μου στο τρένο και μου το έφεραν σε άσπρο φέρετρο»

Τέμπη: «Έβαλα χαμογελαστό το παιδί μου στο τρένο και μου το έφεραν σε άσπρο φέρετρο»

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης Αναστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχει τέλος ο σπαραγμός των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους στην τραγωδία στα Τέμπη. Το μόνο που ζητούν είναι μια απάντηση στο «γιατί» που κρέμεται πάνω από τον άδικο θάνατο των ανθρώπων τους.

Η 19χρονη Αναστασία Παπαγγελή, είναι ανάμεσα στους 57 νεκρούς της φονικής σύγκρουσης των τρένων. Τραγική φιγούρα ο πατέρας της, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το χαμό του παιδιού του ζητώντας μόνο να μάθει γιατί βρήκε τέτοιον τραγικό θάνατο.

«Μίλησε με τη μητέρα της 23:08 και 23:20 έγινε το περιστατικό. Την πήραμε αμέσως μετά από 10 λεπτά και δεν απαντούσε. 12 τη νύχτα ξεκινήσαμε για Λάρισα» περιγράφει ο πατέρας της Αναστασίας.

«Το παιδάκι μας δεν έρχεται πίσω, ό,τι και να γίνει, δεν θα γυρίσει. Όμως θέλω μια απάντηση. γιατί ενώ το έβαλα το παιδί μου στο τρένο χαμογελαστό και γεμάτο όνειρα, γιατί μου το έδωσαν σε άσπρο φέρετρο και σε μία σακούλα τα παπούτσια της. Ποιος θα μου απαντήσει γιατί μου το πήραν το παιδάκι μου; Τους έκανε κάτι; Τι έφταιξε και είχε τέτοιο τραγικό θάνατο μέσα στο κρύο, στο σκοτάδι και τα κοφτερά σίδερα» λέει ο πατέρας της 19χρονης, προκαλώντας σφίξιμο στο στομάχι.
Λύτρας: «Πώς επέτρεπαν δρομολόγια με αυτά τα κινούμενα φέρετρα;»

Στο δελτίο του ΑΝΤ1 μίλησε και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ζητώντας να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσους επί χρόνια δεν έλυσαν το πρόβλημα της ασφάλειας: «πέρα από την ευθύνη του σταθμάρχη υπάρχουν κι άλλες ευθύνες. Πρέπει να μας απαντήσει το υπουργείο Μεταφορών, και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αν γνώριζε ότι δεν υπάρχει σύστημα ασφαλείας και παρ’ όλα αυτά επέτρεπαν δρομολόγια με αυτά τα κινούμενα φέρετρα στα οποία έμπαιναν παιδιά».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση