HomeΕΛΛΑΔΑΚώστας Καραμανλής «αδειάζει» Ρουσόπουλο που… «άδειασε» Κώστα Καραμανλή

Κώστας Καραμανλής «αδειάζει» Ρουσόπουλο που… «άδειασε» Κώστα Καραμανλή

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για τις δηλώσεις Ρουσόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σάλος ξέσπασε, όπως φαίνεται, σε νεοδημοκρατικούς κύκλους, η δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου ότι ο ίδιος το 2007 αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος. Μια δήλωση που αποτέλεσε ξεκάθαρη αιχμή κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αν και παραιτήθηκε φαίνεται ότι θα κατέβει κανονικά στις εκλογές.

Μετά τη δήλωση του κ. Ρουσόπουλου, πηγή από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσσόπουλο προσωπικώς.

Για πολλούς στη «γαλάζια» πολυκατοικία η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού μοιάζει με «άδειασμα» του άλλοτε υπουργού του και στενού του συνεργάτη, Θ. Ρουσόπουλου.

Αλλά δείχνει και τον διχασμό που έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η υποψηφιότητα ή μη του Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα, στις επερχόμενες εκλογές. Αλλα στελέχη της ΝΔ (όπως ο κ. Βορίδης) λένε ότι ο κ. Καραμανλής μπορεί να κριθεί από τον λαό, άλλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στο να κατέβει στις εκλογές.

Τι είπε ο Θ. Ρουσόπουλος

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Το 2008 είχα κατηγορηθεί αδίκως για μια αθλιότητα. Με αθώωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω».

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη», είπε ο κ. Ρουσόπουλος στο Open.

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση» συμπλήρωσε. Ανέφερε δε, πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια εθνική τραγωδία να γίνει κρίση Δημοκρατίας γιατί το επόμενο βήμα είναι οι ακρότητες, δηλαδή τα κόμματα που κινούνται εκτός Δημοκρατικού τόξου να ωφεληθούν υπολογίζοντας ότι όλοι (οι πολιτικοί) είναι ίδιοι»

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση