HomeΕΛΛΑΔΑΤέμπη: «Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου» – Ο πυροσβέστης που λύγισε πάνω από τα συντρίμμια

Τέμπη: «Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου» – Ο πυροσβέστης που λύγισε πάνω από τα συντρίμμια

Ραγίζει καρδιές η φωτογραφία που τον δείχνει συγκινημένο πάνω από τα χαλάσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τη συγκλονιστική φωτογραφία που τον δείχνει να «λυγίζει» στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη, μίλησε ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ, Γιάννης Παπαγιαννάκης,

Οι διασώστες έζησαν από την πρώτη στιγμή τον εφιάλτη, προσπαθώντας να σώσουν όσους μπορούσαν μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

«Όταν κληθήκαμε να πάμε στο συμβάν ξέραμε το τι θα αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση ήταν εξωπραγματική και προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να βγάλουμε κάποια θύματα, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί μέσα» είπε αρχικά ο κ. Παπαγιαννάκης, μιλώντας στο Live News.

«Έψαχνα μέσα στα συντρίμμια να βρω κάτι και αντίκρυσα προσωπικά είδη μιας κοπέλας, όπως καλλυντικά με αίμα και αυτό μου ήταν πολύ δύσκολο. Εγώ πήγα αργότερα, μαζί με τον διασωστικό μου σκύλο για να ψάξουμε τριγύρω εάν έχει πεταχτεί κάποιος άνθρωπος πιο μακριά» συγκλονίζει.

Η συγκλονιστική φωτογραφία

Αναφορικά με την φωτογραφία, στην οποία είναι βαθιά συγκινημένος πάνω από τα συντρίμμια, ο κ. Παπαγιαννάκης είπε πως σκέφτηκε πως θα μπορούσε να είναι εκεί αυτός ή το παιδί του.

«Τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία την θυμάμαι. Εμείς έχουμε μάθει να δουλεύουμε πάνω στη δυστυχία των άλλων ανθρώπων αλλά είμαστε άνθρωποι. Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου ή εγώ ο ίδιος και οι συνάδελφοί μου να με βγάζανε έξω» λέει χαρακτηριστικά ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση