HomeHL-9Την εξέλιξη των έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας επιθεώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την εξέλιξη των έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας επιθεώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Eχουν προγραμματιστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Γόρτυνας, αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.663.520€

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσκεψη σε αθλητικά εργοτάξια της Τοπικής Κοινότητας της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, πραγματοποίησε χτες ο Υφυπουργός Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδεία του Δημάρχου Λευτέρη Κοκολάκη, καθώς και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.

Αρχικά, ο κ. Αυγενάκης είδε το Δημοτικό Γήπεδο Αγίας Βαρβάρας, στο οποίο πραγματοποιείται η ανακατασκευή του αγωνιστικού του χώρου, προϋπολογισμού 315.000€ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Όπως ενημερώθηκε ο Υφυπουργός, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες και ξεκινά η επίστρωση του νέου τάπητα, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός της άνοιξης.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την έκταση, στην οποία πρόκειται να κατασκευαστεί το Γήπεδο Μπάσκετ, προϋπολογισμού 228.500€, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού και πόρους του Δήμου.

Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες εκσκαφής και τις επόμενες μέρες ξεκινά η υλοποίηση του έργου, με την επίστρωση του ελαστικού τάπητα, την κατασκευή κερκίδας, μήκους 20μ., την τοποθέτηση των μπασκετών, την περίφραξη του χώρου και τον ηλεκτροφωτισμό, ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε τη δημιουργία επιπλέον αθλητικών υποδομών στη συγκεκριμένη έκταση για τη φιλοξενία νέων αθλημάτων, καθώς έχει ήδη υποβληθεί αίτημα προς χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την προμήθεια εξοπλισμού υπαίθριου πάρκου τροχοσανίδας skate park, προϋπολογισμού 120.000€.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Έχοντας αναπτύξει μια άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο Λευτέρη Κοκολάκη, καθώς και με όλους τους υπαλλήλους, ο Δήμος Γόρτυνας αποκτά πολλές και σύγχρονες υποδομές για όλη την κοινωνία.

Αυτός άλλωστε είναι και ο δικός μας στόχος στο Υφυπουργείο Αθλητισμού:  Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η κατασκευή νέων, όπου απαιτείται, ώστε να αναπτύσσονται όλων των ειδών τα αθλήματα, προς όφελος της αθλητικής οικογενείας, των τοπικών κοινωνιών και της νέας γενιάς».

Υπενθυμίζεται, ότι με τη χρηματοδότηση και τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αυτή τη στιγμή έχουν προγραμματιστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Γόρτυνας, αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.663.520€.

Συγκεκριμένα, είναι σε εξέλιξη:

  • Ολοκλήρωση των εργασιών του κλειστού γυμναστήριου Ασημίου, προϋπολογισμού 1.962.000,00€ (Χρηματοδότηση από Υφυπουργείο Αθλητισμού) και
  • Κατασκευή Μίνι Γηπέδου Ποδοσφαίρου (Caltseto) στην Τοπική Κοινότητα Χουστουλιανών, προϋπολογισμού 120.000,00€ (Χρηματοδότηση από Υφυπουργείο Αθλητισμού).
  • Κατασκευή μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου (caltseto) στην Κοινότητα Παναγιάς» προϋπολογισμού 120.000,00€ (Χρηματοδότηση ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)
  • Κατασκευή μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου (caltseto) στην Κοινότητα Λαρανίου» προϋπολογισμού 120.000,00€ (Χρηματοδότηση ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)
  • Κατασκευή περίφραξης και ηλεκτροφωτισμού Δημοτικού γηπέδου Αγίων Δέκα» προϋπολογισμού 245.000,00€ (Χρηματοδότηση ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)

 Αναμένεται η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα που ήδη έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ώστε να δημοπρατηθούν άμεσα από τον Δήμο:

  • Δημιουργία χώρων αθλοπαιδιών στην κοινότητα Γέργερη προϋπολογισμού 900€
  • Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού σε χώρους αθλοπαιδιών στην κοινότητα Γέργερη, προϋπολογισμού 78.120€

Τέλος, το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει υποβάλλει αίτημα για χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης για το έργο: «Κατασκευή μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου στη Τοπική Κοινότητα Αμπελούζου», προϋπολογισμού 120.000€.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση