HomeΚΡΗΤΗΑναβλήθηκε η δίκη του τεχνίτη ορθοπεδικού για ασέλγεια ανήλικης

Αναβλήθηκε η δίκη του τεχνίτη ορθοπεδικού για ασέλγεια ανήλικης

Σε δεύτερο βαθμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό του τεχνίτη ορθοπεδικού, ο οποίος κατηγορείται ότι το 2015 είχε ασελγήσει σε ένα 12χρονο κορίτσι.

Η υπόθεση επρόκειτο να αναβιώσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, αλλά αναβλήθηκε λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ και θα προσδιοριστεί νέα δικάσιμος στο επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ορθοπεδικός τεχνικός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου

Η πολύκροτη υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν η οικογένεια μιας 12χρονης, έκανε καταγγελία ότι πριν δύο χρόνια ένας ορθοπεδικός κατά τη διάρκεια εξέτασης για τη διόρθωση σκολίωσης προέτρεψε το παιδί σε άσεμνες πράξεις.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα ο ορθοπεδικός θα διόρθωνε τη σκολίωση με τη μέθοδο της ηλεκτροθεραπείας. Για να γίνει αυτό είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα και να καθίσει σε μια συγκεκριμένη στάση. Παράλληλα είχε ενημερώσει τη μητέρα του κοριτσιού ότι θα έβαζε ένα χειρουργικό γάντι στο στόμα του κοριτσιού για να ρυθμίζεται η αναπνοή.

Ωστόσο, ο ορθοπεδικός δεν προέβη σε καμία τέτοια κίνηση αλλά προχώρησε σε άσεμνες σεξουαλικές πράξεις.

Αργότερα η 12χρονη σοκαρισμένη με τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο ιατρείο, διηγήθηκε τι πέρασε αρχικά στην αδερφή της και έπειτα στη μητέρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ορθοπεδικός πριν από πολλά χρόνια είχε κατηγορηθεί για βιασμό μιας 18χρονης τότε φοιτήτριας και κρίθηκε αθώος με οριακή πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά.

Την ίδια ώρα τον περασμένο Ιούνιο ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε ποινή κάθειρξης 9 ετών με την ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση