HomeΚΡΗΤΗΟ δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το μήνυμα του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τιμούμε και σεβόμαστε  τη Γυναίκα χάρη στην οποία γνωρίσαμε, βιώνουμε και  διάγουμε τη ζωή,  με την  αγάπη  της, την ευφυΐα της, τον ακάματο αγώνα της,  την υποστήριξή της,  τη δια βίου φροντίδα της», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Αναλυτικά το μήνυμά του:

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας είναι καθολική αναγνώριση των γυναικείων αγώνων διαχρονικά,  είναι αναθέρμανση μνήμης, επικαιροποίηση συμβολισμών, αφορμή κριτικού αναστοχασμού.

Σήμερα, 8 του Μάρτη, η Γυναίκα, τιμάται σε όλο τον κόσμο ως φορέας πολλαπλών ρόλων και ιδιοτήτων, συνυφασμένων με την ίδια τη ζωή.

Στη δική μας  χώρα, σήμερα,  η αναφορά στη Γυναίκα  εκούσια και ακούσια ενεργοποιεί σε όλους μας την τραγική εικόνα  της μάνας, της αδελφής, της κόρης, της γιαγιάς, της συντρόφου, της φίλης  που θρηνούν τους αγαπημένους τους που τόσο μάταια, άδικα, σκληρά, έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία  αμαξοστοιχία.  

Συμμεριζόμαστε τον άφατο πόνο τους.

Συμπάσχουμε, ματώνουμε ως άνθρωποι, ως χώρα.

Η Γυναίκα, καλείται για μία ακόμη φορά, να υπηρετήσει τον αρχέγονο, ιστορικά αδιάκοπο,  αβάσταχτα απαιτητικό της ρόλο: να κάνει τον πόνο της- δύναμη, τη θλίψη της -παρηγοριά, τη δικαιολογημένη της επιθυμία για παραίτηση -αγώνα επιβίωσης.

 Για να στηρίξει τους πολλούς που την έχουν ανάγκη.

Για να συνεχίσει να αποτελεί τροφοδότρια πηγή ελπίδας.

Για να σηκώσει αγόγγυστα  το άχθος  της  ανθρώπινης ύπαρξης, παρ’ όλα αυτά και μέσα  σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Τιμούμε και σεβόμαστε  τη Γυναίκα χάρη στην οποία γνωρίσαμε, βιώνουμε και  διάγουμε τη ζωή,  με την  αγάπη  της, την ευφυΐα της, τον ακάματο αγώνα της,  την υποστήριξή της,  τη δια βίου φροντίδα της. 

 Οφείλουμε να το  πράττουμε, κάθε στιγμή του χρόνου, σε κάθε εποχή, σε κάθε γωνιά του πλανήτη  και με κάθε τρόπο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση