HomeΚΡΗΤΗΟ Γιάννης Σέγκος για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ο Γιάννης Σέγκος για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Τι αναφέρει σε μήνυμά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο συμβολισμός της 8ης Μαρτίου παραμένει ισχυρός, καθώς ξεπερασμένα στερεότυπα αποκαθηλώνονται και αναπτύσσονται νέες δυναμικές και ισορροπίες», αναφέρει ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Σέγκου:

«Κανένας και τίποτα δεν πρέπει να προσπερνά το μήνυμα της ισότητας, της καταπολέμησης των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξία.

Η 8η Μαρτίου είναι μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Είναι ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη» παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους.

Ο συμβολισμός της 8ης Μαρτίου παραμένει ισχυρός, καθώς ξεπερασμένα στερεότυπα αποκαθηλώνονται και αναπτύσσονται νέες δυναμικές και ισορροπίες.

Σηματοδοτεί τον συνεχή αγώνα για την εξάλειψη των διακρίσεων και την βελτίωση της θέσης των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Πρέπει να αποτελέσει μία ευκαιρία αφύπνισης συλλογικών και ατομικών συνειδήσεων, ελπίδας και δύναμης.

Είναι καθήκον κάθε κοινωνίας και κάθε ανθρώπου να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα, να της εκφράζει ευγνωμοσύνη και σεβασμό , αναγνωρίζοντας την προσφορά της στη δημοκρατία και την ίδια τη ζωή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση