HomeΚΡΗΤΗΟ Βασίλης Λαμπρινός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Βασίλης Λαμπρινός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να καταστεί το Ηράκλειο μια πόλη όπου κάθε γυναίκα θα μπορεί να κυκλοφορεί, να εργάζεται, να δημιουργεί, να ζει μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον ισότητας και σεβασμού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

Η κατάκτηση της ισότητας ανδρών και γυναικών παγκοσμίως αποτελεί ένα διαρκές ζητούμενο. Εντούτοις, παρά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει  προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση,  δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε πολλά μέρη του κόσμου η θέση της γυναίκας εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένη, όπως ήταν εδώ και αιώνες. Ενώ ακόμα και στις δημοκρατικά προηγμένες χώρες τα φαινόμενα βίας  κατά των γυναικών, όχι μόνον δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Η 8η Μαρτίου όπου τιμάται συμβολικά η  «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», πέρα από την δυνατότητα που μας δίδει να αναγνωρίσουμε την προσφορά της, είναι και μια ευκαιρία να επισημάνουμε εκ νέου το καθήκον των σύγχρονων κοινωνιών για την εδραίωση, την ενδυνάμωση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Στον Δήμο Ηρακλείου στηρίζουμε το αυτονόητο αίτημα για ισότιμη αντιμετώπιση σε κάθε τομέα της ζωής  και στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων βίας με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών ο οποίος προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, μαζί με ψυχολογική και συμβουλευτική βοήθεια. Παράλληλα η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ), με ποικίλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, συμβάλει στην άρση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.

Βασικός στόχος όλων μας -πρέπει να- είναι να εκλείψουν οι λόγοι ύπαρξης τέτοιων επιτροπών. Μέχρι τότε και πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας,  στον Δήμο Ηρακλείου θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να καταστεί το Ηράκλειο μια πόλη όπου κάθε γυναίκα θα μπορεί να κυκλοφορεί, να εργάζεται, να δημιουργεί, να ζει μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον ισότητας και σεβασμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση