HomeHL-9Φτάνουν σήμερα οι πρώτοι τουρίστες στο Ηράκλειο – Η σεζόν ανοίγει επίσημα τέλη Μαρτίου

Φτάνουν σήμερα οι πρώτοι τουρίστες στο Ηράκλειο – Η σεζόν ανοίγει επίσημα τέλη Μαρτίου

Έτοιμο το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» - Τι λένε οι τουριστικοί φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και σήμερα φτάνουν οι πρώτοι τουρίστες στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πρώτοι τουρίστες θα έρθουν με το δρομολόγιο της γραμμής της Easy Jet από το Μπρίστολ της Αγγλίας στο Ηράκλειο.

«Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επανεπίστρωσης με τροποποιημένη άσφαλτο στο κεντρικό διάδρομο αλλά και οι εργασίες καθαρισμού και διαγράμμισης», ανέφερε σε προηγούμενες δηλώσεις του ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας ενώ την ίδια ώρα τόνιζε πως οι αφίξεις στο «Νίκος Καζαντζάκης» για φέτος θα ξεπεράσουν τις περυσινές.

Τέλη Μαρτίου το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν

Τα πρώτα τσάρτερ αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στα τέλη του Μαρτίου τα οποία και θα κηρύξουν ουσιαστικά την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

«Η σημερινή πτήση της Easy Jet δεν είναι πτήση τσάρτερ. Πρόκειται για αεροπλάνα που έρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στις 25 Μαρτίου έρχεται η πρώτη πτήση τσάρτερ που ουσιαστικά εγκαινιάζει τη νέα τουριστική σεζόν», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

Την ίδια ώρα, τα ξενοδοχεία στην Κρήτη ετοιμάζονται να ανοίξουν και να υποδεχθούν τους τουρίστες.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει στο cretapost ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, κανένα ξενοδοχείο δεν είναι ανοιχτό.

«Αυτή τη στιγμή οι ξενοδόχοι ετοιμάζονται για να ανοίξουν μετά τις 20 Μαρτίου προκειμένου να υποδεχθούν τους τουρίστες», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης ενώ τόνισε πως μεγάλο «αγκάθι» και φέτος αποτελεί η έλλειψη προσωπικού στον τομέα του τουρισμού.

Δυναμικές οι προκρατήσεις – Εκτιμήσεις για μία καλή χρονιά

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μία καλή χρονιά στον τομέα του τουρισμού στην Κρήτη.

«Οι προκρατήσεις έχουν δυναμική ωστόσο μένει να δούμε αν αυτές οι προκρατήσεις γίνουν κρατήσεις. Γιατί μετά την πανδημία έχουν αλλάξει πολύ οι όροι που μπορεί να κρατήσει κάποιος. Είναι πιο ελαστικοί οπότε κάποιος με ένα ελάχιστο ποσό μπορεί να κάνει κράτηση και σε 4 περιορισμούς. Όταν αρχίσουν να πληρώνονται οι κρατήσεις θα δούμε τι επέλεξαν οι τουρίστες. Εμείς ελπίζουμε να επιλέξουν την Κρήτη», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Αισιόδοξος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο οποίος εκτιμά ότι η τουριστική σεζόν θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.

«Σε γενικές γραμμές αν δεν έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα θα έχουμε μια καλύτερη σεζόν από το 2022», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2022

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η τουριστική σεζόν του 2022 καθώς παρά τα όσα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι τουριστικοί φορείς κατάφεραν και ισορρόπησαν την κατάσταση.

«Πέρυσι είχαμε τεράστια προβλήματα. Αναγκαστήκαμε να αφομοιώσουμε τις τεράστιες αυξήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και την αύξηση τιμών σε όλα τα προϊόντα διότι είχαμε υπογράψει συμβόλαια. Παρ’ όλα αυτά και δεδομένου ότι δεν κάναμε προσφορές και πουλήσαμε στις κανονικές τιμές ενώ είχαμε νούμερα προ πανδημίας η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο. Οι ισολογισμοί που θα γίνουν σύντομα θα αποτυπώσουν το ακριβές  αποτέλεσμα», ανέφερε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Παράλληλα, ο κ. Χαλκιαδάκης πρόσθεσε πως «εξαιτίας της καλής ροής και αντιμετώπισης των προβλημάτων το 2021-2022, θεωρούμαστε πάρα πολύ ασφαλής προορισμός οπότε οι τουρίστες μας προτιμάνε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση