HomeHL-9Καταδίκη διακινητών για τους 476 μετανάστες στην Παλαιόχωρα

Καταδίκη διακινητών για τους 476 μετανάστες στην Παλαιόχωρα

Ποινή φυλάκισης στον καπετάνιο και τον μηχανικό του σκάφους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τη διακίνηση μεταναστών που έφτασαν στην Παλαιόχωρα τον περασμένο Νοέμβριο καταδικάστηκαν ο καπετάνιος και ο μηχανικός του σκάφους.

Στην καταδίκη του πλοιάρχου και του μηχανικού του σκάφους που μετέφερε 476 μετανάστες στην Παλαιόχωρα το Νοέμβριο του 2022 σε ποινές φυλάκισης 8 ετών προχώρησε χθες το μεσημέρι το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων.

Αντίθετα αθωώθηκαν άλλοι 4 κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ εκκρεμεί η δίκη ενός ανήλικου (γιου του καπετάνιου) που θα γίνει σε δικαστήριο ανηλίκων. Και οι έξι είναι Αιγυπτιακής εθνικότητας.

«Ο καπετάνιος και ο μηχανικός ομολόγησαν την συνενοχή τους και μπήκαν στη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης. Το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 ετών στον καθένα. Με τα 2/5 της ποινής αν δείξουν καλή διαγωγή θα αποφυλακιστούν σε δύο χρόνια» ανέφερε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Φραντζεσκάκης που υπερασπίστηκε του 4 από τους έξι κατηγορούμενους. Oι κατηγορίες σε βάρος των έξι ήταν για: “Παράνομη μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά συρροή από περισσότερους που ενεργούσαν από κοινού και εκ κερδοσκοπίας και μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή τους. Έκθεση από κοινού κατά συρροή και σύσταση και ένταξη σε συμμορία, παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Σημειώνεται πως το σκάφος είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία μεταφέροντας Σύριους και Αιγύπτιους κυρίως μετανάστες ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισε εξέπεμψε SOS, εντοπίστηκε νότια της Κρήτης και μεταφέρθηκε στην Παλαιόχωρα.

Haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση